Ismét gyártási problémába ütközött az Apple

A The Korea Herald beszámolt arról, hogy az Apple méregdrága gyártóberendezést vásárolt, hogy haladni tudjanak a nyomtatott áramkörök gyártásával az iPhone 8 számára. A komponens fontosabb alkatrészek, többek közt a kijelző és a kamera összekötésére szolgál.

Az RFPCB (Rigid Flexible Printed Circuid Board) kombinálja a merev és hajlékony technológián alapuló nyomtatott áramköröket, és előállítása sokkal költségesebb és bonyolultabb, mint egyszerű merev vagy hajlékony nyomtatott áramköré (PCB).

A felszerelés több tízmillió dollárjába került a cégnek, és azért volt rá szükség, mert három alkatrészgyártó közül az egyik visszalépett az egyezségből. A két koreai gyártó, az Interflex és a YoungPoong továbbra is folyamatosan gyártja az alkatrészeket.

Az Apple nem rendelkezik a gyártási technológiával, ami az alkatrész előállításához szükséges: az berendezést alkatrészellátóknak kölcsönzi majd, hogy mindenképp időben rendelkezésre álljanak az áramkörök.

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője azt jósolja, hogy az iPhone 8 megjelenésétől kezdve még legalább egy-két hónapig csak limitált számban lesz elérhető, és csak 2017 végén vagy 2018 elején kezdik el nagy tételben gyártani.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!