iPhone xx és egyéb pletykák

Gilherme Rambo, a 9to5Mac szerkesztője és az Apple rendszereinek darabokra szedője felfedezte, hogy az Xcode 10 új bétája referenciákat tartalmaz 4 új iPhone-ra.

Így van, ha minden igaz, akkor az Apple idén szeptemberben 4 új iPhone-t fog bemutatni:

Vagyis érkezik egy frissített iPhone 7, egy 6,1 colos telefon iPhone X-szerű formavilággal (de LCD kijelzővel), egy iPhone X utód és egy 6,5 colos iPhone X.

Az új iPhone 7 az olyan részlet, amiről eddig nem hallottunk semmit. A telefonra az Xcode 10 iPhone xx néven hivatkozik jelenleg, de remélhetőleg nem így fogja hívni az Apple. Ez a telefon egy belépő szintű készülék lesz, mely az iPhone 6s-t váltja a kínálatban.

Erre utal az is, hogy az iPhone xx mellett N84 és LCP (Low cost phone - olcsó telefon) rövidítésekkel hivatkoznak rá.

Második pletykánkat a China Times-nak köszönhetjük, akik úgy vélik, hogy az Apple idén réztekercset fog használni a vezeték nélküli töltéshez az új iPhone-okban.

Röntgenen látszik az FPC tekercs az iPhone X-ben

Jelenleg FPC (ferrit polimer kompozit) anyagból készül az áramfelvevő tekercs az iPhone-ok hátlapja alatt, de ha minden igaz, akkor ez idén változik.

A rézből készült tekercs lehetővé tenné, hogy az iPhone-ok gyorsabban töltődjenek vezeték nélkül, amire azért lássuk be… elég nagy szükség van.

A lap úgy fogalmazott cikkében, hogy az új iPhone-ok legalább egyikében lesz réztekercs. Ez lehet, hogy azt fogja jelenteni, hogy csak az iPhone X Plus kapja meg a gyorsabb töltés támogatását.

Ezt támasztja alá az is, hogy a rézből készült tekercs vastagabb, mint az FPC alapú és az Apple szereti a minél vékonyabb eszközöket.

Végül pedig vessünk egy pillantást a német Macerkopf pletykájára, melynek forrása állítólag egy szolgáltató.

A lap szerint az új iPhone-okra az előrendelés szeptember 14-én indul, vagyis a bemutató 11-én vagy 12-én lesz. Valószínűleg az utóbbi, mert az Egyesült Államokban 9/11 még mindig egy problémás dátum.

Egy biztos: kevesebb, mint egy hónap és már kezedbe veheted az új iPhone-ok egyikét!

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!