iPhone xx/9/Xs/X Plus pletyka gyűjtemény

Az elmúlt napokban sok forrásból hallottunk jóslatokat az új iPhone-okról. Nézzük is meg a legizgalmasabb pletykákat az Apple következő telefonjairól!

Kezdjük Ming-Chi Kuo-val, az egyik legjobban elismert Apple elemzővel. Kuo úgy véli, hogy az Apple idén 3 új iPhone-t fog bemutatni a szeptember 9-cel kezdődő héten. Ez megegyezik a korábbi pletykákkal, melyek szeptember 12-ei bemutatót, 14-ei előrendelést és 21-ei árusítást jósoltak.

Az 5,8 és 6,5 colos készülékek ha minden igaz elérhetőek lesznek szeptembertől, de az “olcsó” 6,1 colos LCD kijelzővel rendelkező változatra várni kell majd, az ugyanis le van maradva a gyártással.

Kuo szerint a 6 col feletti kijelzővel rendelkező modellek választhatóak lesznek 1 és 2 SIM kártyás változattal is, egyedül az iPhone X utódja marad meg az 1 tálcás SIM tartónál. Ez viszont nem jelenti azt, hogy kimarad a buliból, csak a középső méretű készüléknél a második SIM egy e-SIM lesz.

Ahogy a táblázatban látható, Kuo-nak van jóslata az akkumulátor kapacitására, a RAM mennyiségére, a kijelzők felbontására és még a Wi-Fi csip képességeire is. Szerinte a 6,1 colos modell csak 2x2-es MIMO modemet kap majd, míg az OLED kijelzős testvérei 4x4-est.

Kuo úgy véli, hogy a 6,1 colos iPhone színesebb lesz, míg drágább testvérei csak arany, ezüst és asztroszürke árnyalatokban tündökölnek majd, az LCD kijelzős változat piros, kék, narancs, szürke és fehér változatokban lesz megvásárolható.

Korábban pletykáltak arról is, hogy az idei iPhone-ok megtanulják az Apple Pencilt is, de Kuo szerint az érintőceruza támogatására még várni kell.

Egy francia rádió, az Europe 1 két meg nem nevezett forrásra hivatkozva lehozta, hogy az Apple szeptemberi médiaeseménye 12-én reggel 10-től lesz a Steve Jobs teremben.

A Bloomberg News-nál Mark Gurman is összeszedett néhány morzsát:

  • idén “S” év lesz, az iPhone X nem nagyon fog változni külsőre
  • lesz egy nagyobb iPhone X, melynek kódneve D33 a cégen belül
  • az iPhone X utódja és nagyobb változata jelentősen gyorsabb és jobb feldolgozási képességekkel rendelkező kamerát fog kapni
  • a 6,1 colos “olcsó” iPhone alumínium kerete nem feltétlenül fog megegyezni a hátlap üvegének színével
  • az Apple elgondolkodott az iPhone Xs elnevezésen
  • elképzelhető, hogy az idei nagyobb iPhone nevében nem lesz benne a “Plus” szócska

A MacWorldnél Jason Cross spekulált arról, hogy mennyivel lesznek gyorsabbak az idei készülékek és a korábbi évek gyorsulásai, az ipar fejlődései és a TSMC jelentései alapján arra a következtetésre jutott, hogy 20-30%-os gyorsulásra számíthatunk a 7 nm-es gyártási technológiával készülő A12-es csiptől.

Cross arra alapozza ezt, hogy ha az Apple semmit se változtatna, csak az A11-et elkészítené 7 nm-es gyártási technológiával, akkor 40%-kal kisebb lenne a csip, 40%-kal kevesebb áramot igényelne/20%-kal magasabb órajelen mehetne ugyanakkora fogyasztással. Szóval ha az Apple már bármit is csinál, akkor ezeknél csak nagyobb számokat kapunk majd.

GPU teljesítmény terén 40%-os emelkedésre számít, de ebből a gyakorlatban csak 15-20%-os növekedést fogunk tapasztalni a memória sávszélességének korlátai miatt.

Ha ezek igaznak bizonyulnak, akkor izgalmas szeptembernek nézünk elébe. Ez azért enyhíti kicsit az iskolakezdés miatti pánikot, ugye?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!