Itt az új iPhone család

iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR

Az Apple tegnap bemutatott 3 új telefont és megszüntetett 4-et.

Kezdjük a megszüntetéssel! Tegnap este óta nem vásárolható meg az iPhone X, az iPhone 6s, az iPhone 6s Plus és az iPhone SE sem. Szóval az új telefonok ezeket váltják a palettán.

Kezdjük is szépen sorjában…

iPhone XS

Az iPhone X-hez képest az új iPhone XS ezeket tudja:

 • arany színben is elérhető
 • jobb kamera változatlan felbontásokkal, állítható bokeh effekttel portré mód esetén, Smart HDR-rel, kiterjesztett dinamika­tartományú videofelvétellel (csak 30 fps), előlapi kamera esetén jobb videostabilizálással (csak 1080p vagy 720p)
 • sztereó mikrofon
 • gyorsabb Face ID
 • A11 helyett A12 Bionic csip, ami jobb mesterséges intelligenciával kapcsolatos felhasználásokra
 • 1 méter helyett 2 métre mélységig vízálló 30 percen át (IP67 helyett IP68)
 • elérhető 512 GB-os változatban is a 64 és 256 mellett
 • nehezebb 3 grammal
 • gigabites LTE
 • jobb sztereó hatást keltő hangszórók
 • 30 perccel jobb akkumulátor-üzemidő, kivétel Bluetooth-on keresztüli telefonáláskor, mert akkor 1 órával rosszabb (cserébe videolejátszásnál pedig 1-gyel jobb)
 • a nano-SIM mellé eSIM is került bele
 • kikerült a dobozból a Lightning ↔ 3,5 mm-es jack átalakító

iPhone XS Max

 • egy nagyobb iPhone XS
 • felbontása 2688 x 1242 pixel (458 ppi, mint az iPhone X és XS)
 • picit kisebb magasságra és szélességre az iPhone 8 Plus-nál, de kicsit vastagabb nála és 6 grammal nehezebb
 • 1,5 órával jobb akkumulátor-üzemidő, mint az iPhone X-nél

iPhone XR

 • egy teljesen új dizájn: színezett alumínium kerettel és üveg hátlappal
 • kék, fehér, fekete, sárga, korall, (PRODUCT)RED piros színekben érhető el
 • 6,1 colos LCD kijelző 1792 x 828 pixeles felbontással (326 ppi, mint az iPhone 4), támogatja a P3 színtartományt és a True Tone-t
 • nincs benne 3D Touch (mint az iPhone 6)
 • 150,9 mm magas, 75,7 mm széles, 8,3 mm vastag és 194 gramm
 • IP67 por-, csepp- és vízállóság (mint az iPhone 8)
 • A12 Bionic csip (mint az iPhone XS)
 • egy hátlapi kamera 12 MP felbontással, sima optikai képstabilizálással, csak emberi arcokon működő portrémóddal, Smart HDR-rel
 • sztereó hangfelvétel
 • iPhone XS-sel megegyező előlapi kamera
 • iPhone X-zel megegyező modem csip
 • jobb sztereó hatást keltő hangszórók (mint az iPhone XS)
 • iPhone 8 Plus-nál másfél órával jobb akkumulátor-üzemidő
 • nano-SIM + eSIM (mint az iPhone XS)

Szóval kapott egy kis vérfrissítést az iPhone XS, valamint megérkezett a karácsonyi vacsorán meghízott ikertestvére és valahonnan előkerült egy hippi unokatestvér is, aki mindenféle színekben pompázik.

Az iPhone XS 399990 forintról indul, az iPhone XS Max pedig 439990 forintról. Az “olcsó” iPhone-ért, az iPhone XR pedig legalább 299990 forintot kell a pénztárnál hagyni.

Neked melyik iPhone tetszik? Felkeltette valamelyik az érdeklődésed?

8 hozzászólás
A hun
2018. 09. 14. @ 11:42
A hun képe

...legyek őszinte...

- az SE
Nekem már elég lenne egy jó telefon egy normális fényképezőgéppel a belsejében.
Jobban lenyűgöztek volna vele, ha megcsinálják színtiszta üvegből kiálló kamera nélkül, szépen lekerekített sarkakkal és OLED kijelzővel. Talán még 800 dodót is adtam volna érte.

"Sajnos", nekem csak normál méretű a kezem így már az a X -es sem fér el benne kényelmesen, ami azt jelenti, hogy 10 előrántásból egyszer bizton a földön landolna.

Határeset a 8 mérete is, ez sokkal barátságosabb, de a felhozatalt nézve, ez is már csak egy kifutó termék lesz.

PS: ...szumma-szummárum, valahonnan fel kell hajtanom egy Motorola Aura -t...

- inkább már a Watch az ami tetszik, főleg ha csont nélkül megy majd rajta a telefon, ezzel viszont nem csinál az ember képet

Romolo
2018. 09. 14. @ 17:58
Romolo képe

Csatlakozom: SE

400-450 ezer forint egy telefonért?! Mit tud? Nem fér bele a csebedbe. Üveg hátlappal??!! Továbbra is 12 MP kamera? (Fényképezéshes Nikont használok) Jobb sztereó hatás? Hát ezen fogok Pink Floydot hallgatni, a két kis szar lyukon keresztül? Jobb akkumulátor üzemidő? Majd a következő oprendszer visszaveti a 70-80 százalékára. Gyorsabb Face ID? Az meg aztán a világ legnagyobb marhasága - szégyellje magát, aki kitalálta. Nem dolgozik mindenki a titkosszolgálatoknál, hogy erre a baromságra szüksége legyen.
Gyakorlatilag nincsen használható, viszonylag olcsó iPhone, csak méregdrága készülékek azoknak a fiúknak és lányoknak, akik nagyon gazdagok vagy vélhetőleg nem a nemükhöz vonzódnak és nagyon gazdagok.
Computerben az Apple Computer nevezetű cég nem gondolkodik? A Steve Jobs által hangoztatott „jobbá fogjuk tenni a világot termékeinkkel” eszme mára már csak egy elmebeteg homoszexuális barom téveszméivá váltak.

Appleboy
2018. 09. 14. @ 20:27
Appleboy képe

A fantasztikus árakat köszönd a kormánynak a 27% ÁFA miatt, és a remek HUF/EUR árfolyamnak.... A nagyobb modeleken akár 30-40 ezret is lehet spórolni, csak úgy ha kimegy érte Bécsbe az ember, vagy Szlovákiába és még az utázás és a kaja, plusz városnézés is benne van.

Kicsit valóban másznak feljebb az árak, de a cuccok nagyon jók lettek. A watch különösen szépen feljött.

Az iOS is végre elindul lassan valamerre, CPU-ban pedig a konkurencia konkrétan már sehol nincs.... a nemrég bejelentett csoda Kirin processzor még az A10-et sem éri el...

Az iMac és társai is hamarosan jönnek, de már esedékes a designváltás is ott... pluszban, nem ártana, ha az Intel csinálna valamit, mert alig van előrelépés....

Romolo
2018. 09. 14. @ 21:03
Romolo képe

Nem az ár a lényeg, nem arra céloztam, hanem arra, hogy ár/érték arányban kezd elszállni a technológia, mivel nem mindenki kíváncsi a Conchita Wurst emojikra, Face ID-re. Esetleg nem akar 3 méter mélyen búvárkodni a cuccal - mivel 2 méterig bírja ma már az 1 méter helyett, hát ettől aztán nagyon izgatott lettem, mekkora fejlődés! Holnap vízbe is ugranék vele. Hát persze, hogy gyorsabbak. de miben, és miért? Ez egy telefon. Ha már annyira hightech cuccot akarnak készíteni, akkor fejlesszék az iPad-vonalat és a computereket, elvégre ez egy olyan cég volt valamikor. De azt se úgy, hogy majd 1,5 milliónál kezdődjön az iMac és 2-nél a Mac Pro. Azt pedig felejtsd el, hogy kormány és áfa. Ez az általad említett különbség (egyéb országok árai) megvolt már a 2000-es (Gyurcsány) és 1995 (Horn) időszakokban is, az áfát pedig nem a jelenlegi kormány állapította meg 27%-ban, csak úgy látszik ezt mindenki elfelejti. Amúgy, ha holnaptól 10% lenne az említett áfa, akkor is sokallanám az összeget. Persze ezt mindig elmondom akkor is, amikor kijön a legújabb Samsung tel, amelyen ráadásul a szörnyűséges Android rondít.

Kohesz
2018. 09. 15. @ 17:37

Ez a világ legnagyobb át..@..ása. Nem véletlen, hogy az X-et kicsinálták, mert ha meghagyják az eddig megszokott "olcsóbb" telefonnak, akkor a kutyát nem érdekelné az "xs" fejlesztést tartalmazó fukszosított iphos!

Spajder
2018. 09. 16. @ 17:20
Spajder képe

Mondjuk az Xr-ben lenne potenciál - számomra - ha nem nagyobbat, hanem kisebbet gyártottak volna az X-nél, persze így is vinni fogják (főleg női vásárlók), mint a cukrot. Persze nem értem ezeket a színeket, mert jól néz ki, de kb hány % fogja tok nélkül használni? Tokkal meg nem mindegy....

Nekem napi szinten az X nagy, néha már érzem a csuklómban a fájdalmat. Az X használata mellett kellett rájönnöm, hogy továbbra is az iPhone 7 - szerintem - a legjobb telefon, mai napig ezt használom legszívsebben. Az X gyorsabb, de a "szokásos" appokat futtatva ebből semmit nem veszünk észre. A kamerája tényleg jobb, de a két telefon különbözetéből már egy komolyabb MILC-et vehetünk, amihez meg az iPhone nem tud felnőni.

Exkalibur150
2018. 09. 16. @ 20:42

Romolo: A 27%-os áfát valóban nem a jelenlegi kormány állapította meg, hiszen az csak néhány hónapja alakult meg. 2012. 01.01-től 27% az áfa, amikor is a miniszrerelnök Orbán Viktor volt.

j2smith
2018. 09. 19. @ 09:30
j2smith képe

Csak hogy pontos legyen:

1988.01.01 25% MSZMP
2006.01.01 20% MSZP
2009.07.01 25% MSZP
2012.01.01 27% FIDESZ

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!