iPhone XS és XS Max morzsák

Az új Apple telefonoknál szexibb dolog nem is létezik most a világon. Nézzük meg, hogy miket tudtunk meg az elmúlt napokban róluk!

Hamarabb lemerül, mint az iPhone X

A Tom’s Guide letesztelte az új telefonokat és arra jutott, hogy az Apple nem igazán tett ki magáért az akkumulátor-üzemidő tekintetében.

Az Apple ugyan azt állítja, hogy az XS fél órával tovább bírja egy feltöltéssel, mint az iPhone X, de a gyakorlatban nem ezt tapasztalták.

A teszt során az összes telefon kijelzőjét 150 nites fényerőre állították, kikapcsolták a True Tone-t és egy folyamatos webböngészést hajtottak végre rajtuk.

Az iPhone XS 9 óra 41 percig bírta, az iPhone XS Max pedig 10 óra 38 percig. A tavalyi iPhone X pedig 10 óra 49 percre volt képes, vagyis még a nagyobb Max modellt is lekörözte.

Az iparág többi készülékével összehasonlítva bőven látszik, hogy az Apple telefonjai már nem a legjobbak, ha jó akkumulátor-üzemidőt szeretnél.

Csodás a kijelzője

A DisplayMate Technologies idén is megnézte, hogy az Apple milyen Super Retina HD kijelzőt készített.

Dr. Raymond M. Soneira, a DisplayMate Technologies elnöke elmondta, hogy az iPhone XS Max jobb fényerővel és pontosabb színekkel tud szolgálni az iPhone X-hez szokott szemek számára.

Az alapos laboratóriumi tesztjeink és méréseink alapján az iPhone X Max megkapja a DisplayMate Legjobb Okostelefon Kijelző Díját, ezzel megkapva a DisplayMate legmagasabb A+ besorolását, amiért a legjobb kijelző teljesítményt hozza a többi okostelefonhoz képest.

A tesztből kiderült például az, hogy napos időben az iPhone XS Max képes 660 nites fényerőre, míg az iPhone X tavaly csak 634-et tudott.

Az XS Max kijelzője ráadásul csak 4,7%-ban tükröződik, ez is segíthet a kinti, napos időben történő használatkor.

A cég az XS Max-ot tesztelte, de valószínűleg az XS is ugyanerre képes.

Wi-Fi és LTE problémák

A MacRumors fórumain sokan panaszkodnak arról, hogy az iPhone XS és iPhone XS Max rosszabbul kezeli a kapcsolatokat.

Na nem arról van szó, hogy dobja a barátnődet álmodban, inkább arról, hogy a Wi-Fi és LTE kapcsolatokat közel sem tudja olyan jól megtartani, mint mondjuk a tavaly iPhone X.

Vannak, akik arra mutogatnak, hogy az Apple idén Qualcomm-ról Intel modemre váltott az összes iPhone-ban. Van, aki szerint csak szoftveres a hiba. És vannak, akik úgy vélik az FCC tesztelései alapján, hogy az antennák hibásak a készülékekben.

Egyelőre még senki se tud biztosat, de elképzelhető, hogy az iPhone 4-hez hasonló probléma kering ismét a levegőben.

Az iPhone X tokok nem feltétlenül jók rá

Az iPhone XS Max-hoz mindenképp új tokot kell venni, de úgy néz ki, hogy aki X-ről XS-re vált sem spórolhat a tokon.

Az iPhone X-re húzva egy iPhone XS tokot látszik is a probléma: az idei iPhone XS hátlapján nagyobb a kamera, így a tavalyi tokok nem fognak illeszkedni.

Ha iPhone X-re húzol XS tokot, akkor ez csak esztétikai hiányosság, de fordítva már néhány modell esetén lehetnek problémák az eltérésekből.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!