iPhone pletykák: méretes iPhone és fektetett Face ID

Friss források szerint az idén megjelenő 6,5 colos LCD kijelzős iPhone akkora lesz, mint az iPhone 8. Az iOS 12 pedig támogatni fogja a fektetett Face ID-t.

A japán Mac Otakara blog információi szerint az Apple 3 telefont fog idén kiadni: egy 6,1 colos belépőmodellt, az iPhone X utódját és egy nagyobb, iPhone X Plus-t.

Pletykájuk részletekbe először az utolsóval foglalkozik, szerintük a 6,5 colos eszköz 0,2 mm-rel lesz vastagabb az iPhone 8 Plus-nál a hátsó kamerája miatt, ami függőlegesen fog elhelyezkedni, mint az iPhone X esetén. A jelenlegi iPhone 8 Plus 7,5 mm, szóval az új telefon ez alapján 7,7 mm lesz.

Ezt leszámítva a telefon valószínűleg annyira hasonlít majd méretben az iPhone 8 Plus-ra, mint a sima X a 8-hoz.

Az iPhone X utódjáról csak annyit fedtek fel, hogy nagyobb lesz a hátlapján a kamera szenzorháza, aminek nem örülnek majd azok, akik ki nem állhatják, hogy billeg egy asztalon a készülék.

Az “olcsó” 6,1 colos modell kapcsán azt vázolták fel, hogy a korábbi pletykák pontatlanok voltak és “csak” 6 colos kijelzője lesz. Előlapi kamerája True Depth technológiával készül, szóval lesz benne Face ID, de a hátlapon csak egy kamera lesz megtalálható.

Az iOS 12-ről is írtak, ott a fektetett Face ID-t emlegették, ami sokkal egyszerűbbé tenné a feloldást. Jelenleg a Face ID ugyanis csak álló orientációban működik, ami roppant kellemetlen ágyban fekvéskor vagy vezetéskor, amikor a műszerfalra van rögzítve a készülék. Azt nem részletezték, hogy az újítás a jelenlegi iPhone X-ekre is megérkezik-e vagy csak a második generációsokra, mindenesetre izgatottan várjuk az új iPadeket és a WWDC-t, hiszen elképzelhető, hogy ott már kapunk ebből valamit.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!