iPhone, iPad és Apple Watch eladási adatok

A héten két elemzőcég is úgy döntött, hogy spekulál az Apple népszerű termékeinek eladási mutatói kapcsán.

A CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) friss felmérése az idei év második negyedévének iPhone eladásait próbálja megtippelni.

Szerintük az iPhone 8, 8 Plus és X eladások a második naptári negyedévben 54%-át tették ki az Apple iPhone eladásainak. Ebből az iPhone 8 13%-ért felelt, nagy testvére 24%-ért és a tizedik évfordulós modell pedig 17%-ot.

A régebbi iPhone-ok továbbra is népszerűek, a 6s, 7 és SE eladások feleltek a maradék 46%-ért. Ez azért érdekes, mert a tavalyi időszakban az iPhone 7 és 7 Plus több mint 80%-ot szerzett meg az eladásokból. Vagyis idén kevésbé népszerűek az új telefonok.

Ami izgalmas, hogy a 2015-2016-os telefonok, az iPhone 6s, 6s Plus és SE idén is képes volt együtt 20%-ot megszerezni, pont mint tavaly. Igaz, idén már alacsonyabb árral hozott össze megegyező részesedést. Egyértelműen látszik, hogy a felhasználók beérik régebbi modellekkel és a tavaly ősziek újdonságai nem hatották meg őket.

A CIRP az iPadre is vetett egy pillantást, de annál megengedtek egy olyan egyszerűsítést, hogy egyben számolták az 5. és 6. generációs modell eladásait.

Idén a második negyedévben 31% választotta az olcsó 9,7 colos modellt, 40% pedig az iPad Pro modelleket. Ami érdekes lehet, hogy az iPad mini 4 eladások növekedtek, pedig az Apple nem nyúlt a pici táblagéphez 2015 óta.

Az Apple Watch eladási adatokat a Canalys elemzőcég vizsgálta meg és arra jutottak, hogy 2018 második negyedévében az Apple 30%-kal több okosórát adott el, mint az előző év megegyező negyedéve során.

Szerintük a 3,5 millió eladott óra mögött az áll, hogy az Apple Watch megtanult egyedül is csatlakozni a világhálóhoz az LTE csip megjelenésével.

Az LTE modell legnépszerűbb az ázsiai régióban volt, ott az eladott modellek 60%-a volt integrált eSIM-mel ellátva. Ez 250 ezer darab Apple Watch-ot jelent.

Annak ellenére, hogy az Apple növelte eladásait, részesedése csökkent az okosórák közt. Tavaly ilyenkor az Apple Watch még 43%-on állt, mostanra azonban megfordultak a számok, már csak 34%-on állnak. A Canalys úgy véli, hogy emögött az új Fitbit és Garmin modellek állhatnak.

Annyiban minden elemző egyetért, hogy az Apple nem fog csődbe menni, de jól fog nekik már jönni az őszi frissítési hullám.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!