iPad: első benyomások

Az iPad bemutató után – ahogy ez lenni szokott – több, a helyszínen lévő blogger is kézbe vehette az új táblagépet. Szemezgettünk kicsit az első véleményekből, benyomásokból.The Verge: 
Kívülről, kézbe véve az új iPad gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az elődje, eltekintve attól, hogy picit vastagabb lett, amit egyébként lehetetlen észrevenni. Dizájnváltás tehát nem történt, a kamerák elvileg megújultak, de ránézésre a szenzorok mérete és elhelyezése változatlan.

Engadget:
Nincs kétség afelől, hogy egy 500 dolláros terméket tartunk a kezünkben, amiről a legtetejétől a legaljáig sugárzik a minőség, és továbbra is olyan élvezettel lehet használni, ahogy mindig is. Igazából ez a táblagépek második generációja?

Természetesen erről azért nem beszélhetünk, de ahogy az iPhone 4S esetében is megtanultuk már, nem is kell. Az Apple fejlesztői megint hihetetlen munkát végeztek, és nagyon szeretnénk látni, hogy ezek után vajon min dolgoznak?

Slashgear:
Az Apple azt mondja, hogy az új iPad „forradalmi” és egyet kell, hogy értsünk. Megnéztük milyen különbség is van az új iPad és az iPad 2-es között, és annyit mondhatunk, hogy hatalmas. A 2048x1536-os kijelzőn a szokásos karnyújtásnyi távolságból kivehetetlenek a pixelek, csak akkor láthatóak, ha nagyon közelről nézzük a kijelzőt.
32 hozzászólás
wanamac
2012. 03. 08. @ 20:09
wanamac képe

Eddig ha apple vs nem apple vitára került szó azzal védekeztem hogy míg az apple állandóan minõségi fejlesztésekkel rukkol elõ és valóban irányt mutat a többi gyártó számára... A többiek csak mennyiségi fejlesztéssel tudnak, tehetségtelenségükbõl fakadóan válaszolni.

-iTunes
-iPod
-iPhone
-iPad
-OSX

... stb. sorolható, ezek elvitathatatlan érdemek

ekkor jött általában hogy ne higgyük hogy Steve Jobs egyedül csinálja ezeket, csak õ adja el.

Erre én hát akkor nézzük meg mit válaszol a samsung, a google, az iPhone-ra megpróbálja lemásolni, mivel nem sikerül, próbál csinálni nagyobbat, gyorsabbat... nem baj ha nem mûködik, használhatatlan csak a számok legyenek jók.

Az Apple kultúrát jelent, ahogy a digitális tartalmakhoz viszonyulunk, vagy ahogy egy eszközt kezelünk.

Ehhez képest most azt látom: eltávozott Jobs éa befeküdt az Apple... megjött a iPhone 4s, mit kaptunk egy beszélõ gépet, szükségünk van rá?
Megjött az iPad3 mit kaptunk egy 4x felbontású kijelzõt, hogy hajtják meg? 4 grafikus processzorral...

Mi ez? MENNYISÉGI FEJLESZTÉS

Lehet hogy mégis Jobs volt a motor:(

Nem mondom szívesen fogom majd a kezembe ezt a kütyüt de már csak egy kütyü, a sok közül és ha így megy tovább beérik a többiek.

Vagy elindul az ami a szabadalmi háborúban?
- más nem tud gyártani ilyen kijelzõt mert nincs rá kapacítás
- más nem tud alumínium gépet gyártani mert nincs kapacitás

végeredményben a fejlesztés lelassul mert már nem az irány a fontos hanem a napi haszon... Ez nekem így nem tetszik..

És nem tetszik az sem hogy bugyuta játékgépeket készít az a vállalat, aki a professzionális felhasználók hátán mászott fel erre a megbecsült szintre...

Hol van az új MAC PRO!!! tisztelt Apple! olyan nehéz belepattintani egy Xeont abba a lapba... vagy hogy az nem hoz annyi pénzt mert az csak a tartalmak készítéséhez kell, ami nem nektek tejel? Bocs nincs több kérdésem.

Csalódott vagyok.

wanamac
2012. 03. 08. @ 20:19
wanamac képe

Remélem hogy nem kell megírnom a visszaváltásom történetét...

De jelenleg nincs olyan Mac amit napi 24h-ban lehet nyúzni 100%-os terheléssel, és képes változtatni a processzormagok sebességét, az alkalmazás szükségleteitõl függõen...

Ha veszek egy nyamvadt i7-es PC-t az tudja ezt...

Igen van i7-es iMac és MacBook Pro...

A pro procija 100fokos ha renderelek, ez erre nem alkalmas nem akarom tönkretenni.

Gyanítom egy iMac sem bírná a végtelenségig....

Maradnak a PC-k ez maga a nagy büdös helyzet.

trumi
2012. 03. 08. @ 22:26

SD, megértelek, de a kategória már meg lett teremtve, tehát a keretek és a játékszabályok le lettek fektetve. Mit akarsz még? Holografikus kijelzõt? Antigravitációs elven mûködõ intelligens lebegést, hogy még fogni se kelljen?
Vagy csak 3D-megjelenítést? (Akkor meg nem lehet elforgatni, ha így fekve 3D, állva nem, hacsak nem dinamikus hologramkijelzõt alkotnak, de az még nagyon messze van.)

Szóval ezek egyszer majd lesznek, de nem ma és nem is holnap.

Megtették a következõ hardveres lépést, mert az a lépés következett ahhoz, hogy a szoftverekben nagyot lehessen elõrelépni:
1. Siri kell, csak nem nekünk magyaroknak, legalább is amíg nem beszél magyarul és nem ismeri a környezetet.
2. Diktálás is kell, csak nem nekünk magyaroknak, legalább is amíg nem ért magyarul a rendszer. De NEKIK: kell.

Ettõl függetlenül persze vannak veszélyek, hogy ellaposodik a dolog, de azért nem akkora, mint lefestetted. Az Apple termékei a legrosszabb esetben is még nagyon sokáig piacvezetõk, iránymutatók és a leghasználhatóbbak lesznek. Talán még renderelésben is, de egyébként jobb helyeken arra egy olcsó feltuningolt külön PC-t használnak cserélhetõ vinyóval, és vigyáznak rá, nem telepítenek rá mindenféle programot, de ha mégis valami gond adódna a szutyok Windows-zal alatta, kicserélik a rendszervinyót egy húzással, és folytatják a munkát.

trumi
2012. 03. 08. @ 22:28

... mármint a 3D-modellezésre és renderelésre. Pl. grafikai stúdiókban.

macmondoember
2012. 03. 08. @ 22:30
atibor
2012. 03. 08. @ 23:11
atibor képe

Maximálisan egyetértek SD-vel.
Bár én már az iPad 1-nél sem tudtam, találni egyetlen egy épeszû indokot sem, hogy miért is akarnék akár csak 120 000 Ft-ot is kidobni rá. Ezek a táblagépek már kimaradnak az életembõl.
"Post PC" korszak? Ezt így kategorikusan kijelenteni kettõ lehetõséget jelent: vagy tök naív, aki állítja, vagy töj hülyének nézi a vásárlókat. Próbált már valaki ezen komolyan munkát végezni? Mondjuk megszerkeszteni egy publikációt, kutatási eredményeket kiértékelni, szoftvert fejleszteni, épületeket tervezni, de sorolhatnám?
Ja, hogy ez internetezésre való! Meg filmnézésre! Meg vannak rá játékok is!

Igen.

De csak ebbõl áll a Pre PC/Mac világ?

Czirbi
2012. 03. 08. @ 23:22

No, már csak 50%-al marad el a felbontás attól, amit 10 éve nyomunk ofszettel (406ppi), pedig az nem a világ legjobb minõsége. Hajrá!
:))

Mondjuk egy csillogó-villogó LCD olyan, mintha mindent szuperfényes fotópapírra nyomnánk - magasfénnyel pedig a gyengébb nyomat is csinosabb.

sien
2012. 03. 09. @ 00:07

czirbi és milyen képfrissítéssel nyomtok offsettel egy filmet? vagy egy jó kis autóverseny nem szaggat nyomdai gépen kanyarodásnál?

atya ég hogy keveredett ide a nyomda? jöjjön már valaki hogy a csillagászati távcsövekhez képest milyen szar az optikája...

demonp
2012. 03. 09. @ 00:58
demonp képe

atya ég hogy keveredett ide a nyomda? jöjjön már valaki hogy a csillagászati távcsövekhez képest milyen szar az optikája...
Igen, szarabb az optikája :) Meg kevesebbet bír az aksija mint egy autóé.

Szerintem ez most sokkal nagyobb elõrelépés volt mint iPad-iPad2 volt. Azért egy tableten a kijelzõ a legfontosabb és az eredeti iPad kijelzõje siralmas. Pixel-halmaz és nem egyenletes a megvilágítása.
Nem mennyiségi fejlesztés a 4x pixel-és-grafika-mag, hanem minõségi. Ha 2 magos proci elég a normális használathoz akkor ez így jó. Droidra azért kell 4 mag, hogy az élmény megközelítse az Apple-t(de oda 8mag sem elég).
A front kamera ne is legyen sok megapixeles, mert ez nem lenne ferr olyanokkal szemben, akinek nincs gigás netje.
One more thing! 2 dolog azonban érdekel. Nem melegszik e durván ez az atomerõmû? és mikor éri meg 4G verziót venni, mert a jelenlegi T-mobilos konstrukció aranyáron van.

Czirbi
2012. 03. 09. @ 01:04

Ó tényleg, 10 évesen én is játszottam még, errõl megfeledkeztem... csak már akkor is nagyobb képernyõt használtunk.
Filmet tévén meg kivetítõn nézek, ott okés a képfrissítés. És valahogy jobban élvezhetõ nagyban, fene se érti...

Arról nem is beszélve, a 64 gigára jó esetben 2 HD film fér fel.

Ez a cucc netet böngészni, csetelni, kétsoros emaileket írni, nagyinak unokák fényképeit mutogatni való, minden másra van jobb. Irreleváns, mennyi a képfrissítés, autóversenyezzél 50 collos nagyképernyõn, meg fogsz lepõdni mennyivel jobb mint kicsiben.

Filmet nézni, játszani (Tetris kivéve :)), tartósan könyvet olvasni stb. olyan, mint amikor az 1.4-es Civic-el streetracerkednek a hülyegyerekek...

Vagyis amire való, arra tökéletesen megfelel, és lassan el fogja érni azt a szintet, hogy lehet rajta képeket nézegetni olyannak is, aki nem vaksi. Ha tehetném, adnék minden háztartásnak egyet, tök jól megy rajta a konyhában a fozocske.hu., és a nagyinak nem kell bajlódnia a duplaklikkel...

zaphodbeeb
2012. 03. 09. @ 01:17

Könyvek, Magazin pdf-ek, ebook-ok jól néztek ki szerintem a 2-esen is, de valóban pixeles volt. Zavaró volt már egy Ipod Touch után is ránézni. Miután hozattam tavaly, több könyvet is elolvastam rajta, mégis odaadtam a húgom gyerkõceinek. A mostanit valszeg megtartom majd.

nickjames
2012. 03. 09. @ 01:28

Nos, nem mindenkinek van szüksége az ipadre, az egyszer biztos, de az még nem ok rá, hogy fikázza. Persze hatalmas tévén jobb a mozi, egy papírillatú könyvbõl jobb olvasni, és játszani is jobb a plazmatévén. Ez mind igaz. De ez egy mobileszköz!!!! Persze a mobilitást meg lehet oldani máshogy is. Megy a kombi kocsiba a plazma, egy aggregátor, hogy legyen áram, egy DVD lejátszó és egy Xbox, na meg a könyvespolc! Máris minden adott, hogy ha bármikor gondolok egyett, akkor választhassak, mivel és hogyan ütöm el az idõt. Ahogy azt kell. Persze a zenére mindig nálam lesz a lemezjátszó, a csöves erõsítõ és egy pár JM Lab Utopia. És akkor mindent úgy csinálok, hogy tökéletes legyen.

Czirbi
2012. 03. 09. @ 01:29

Most már egy National Geographic is jól fog kinézni rajta. Ez a fejlõdés. Olvasni meg eink.

Czirbi
2012. 03. 09. @ 01:49

Látom egy percig sem tudtok meglenni a sok szir-sz.r nélkül. Igen, ha zene, akkor a high-end vagy élõ. Ha nincs rá mód, akkor inkább a csend... :) De ha visszel magaddal egy herflit, ezerszer jobban érzed majd magad, mint bármilyen mpakárhánnyal, és három-négy hangolású is elfér egy kis zsebben.

Az iPadra szükség van, csak a maga helyén kell tudni kezelni. Nem svájcibicska.

matoati
2012. 03. 09. @ 03:03

OFF:

@Czirbi, az iPad nem számodra készült, ez világos.
Neked van egy igen sajátos véleményed a fogyasztásról, de ha megkérdeznénk 1000 embert, garantálom, hogy nem lenne köztük 2-nél több akinek ennyire szélsõséges nézetei vannak.
Ettõl függetlenül, úgy tûnik az eladási mutatókból, hogy van rá fizetõképes kereslet akiket te lehet, hogy haszontalan, buta, egyszerû felhasználóknak tartasz, de ettõl még rengeteg pénzt termelnek az apple-nek. Ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy az apple-nek - mint minden más profit orientált cégnek - végsõ soron nem a te fajtád igényeinek kielégítése a célja, hanem a másik 998 emberé ;)

ON:
Ha az iPad retina display élõben akár csak "half as amazing" mint az az iPhone-é akkor instant get.

nord_
2012. 03. 09. @ 03:57

SD,
Ehhez képest most azt látom: eltávozott Jobs éa befeküdt az Apple... megjött a iPhone 4s, mit kaptunk egy beszélõ gépet, szükségünk van rá?
Megjött az iPad3 mit kaptunk egy 4x felbontású kijelzõt, hogy hajtják meg? 4 grafikus processzorral...
Mi ez? MENNYISÉGI FEJLESZTÉS
Lehet hogy mégis Jobs volt a motor:(


Aham... Tehát akkor azt mondod, egy iPhone 4S-t meg lehet csinálni pár hét alatt, egy új iPadet pedig fél év alatt. Semmi gond, majd felnõsz. :))

wanamac
2012. 03. 09. @ 13:21
wanamac képe

@trumi: nálunk is van szerverszoba:) azért mert nem harsogom ettõl még az apple gép is ott kell legyen mikor a PC memóriagondokkal küzdve lefagy... akkor bekapcsolva kell hagynom az apple gépet és sok óra alatt kell elvégeznie azt amit a PC-k csinálnának.. és akkor az melegedni fog.

wanamac
2012. 03. 09. @ 13:24
wanamac képe

@atibor: sajnos tényleg posztPC korszak indult... de ez azoknak szomorú hír akiknek nem elég egy nyamvadt táblagép, mert dolgoznának...

ha a felhasználók 90% ilyen kütyükön fogja kiélni magát... már nem lesz szükség se PC-re se asztali gépre... tehát ami lesz az marhadrága lesz

vagy veheted meg bitre a szerveridõt... ami még dúrvább...

wanamac
2012. 03. 09. @ 13:30
wanamac képe

@nord_: nem mondom hogy ezek semmi fejlesztések... azt mondom hogy hiányzik a fõ irányvonal a "one more thing" az amit Jobs mindig csak úgy bedobott..

Ezek a fejlesztések okék akkor ha mellette vannak igazi újdonságok is...

én azt mondom egy kijelzõt 4x-es felbontásra emelni, matematika, matematikusok kiszámolták, mérnökök megcsinálták, ennyi...

egy hangvezérlést leprogramozni megint, anyni amennyi.. nem kétlem hogy ez is nagyon fontos lesz pár éven belül...

Azt gondolom Jobs ebbõl a korszakból kihozta ami lehetett... Most még hátra van néhány év vitorlázó repülés.. és ennyi.. persze semmi sem tathat örökké..

wanamac
2012. 03. 09. @ 13:33
wanamac képe

de azt sem tartom lehetetlennek hogy Jobs tudatában volt helyzetének és szándékosan durrogtatta el a puskaport az utolsó pár évben hogy kicsit õ is élvezhesse amit felépített és még a köv 20-30 évben akart kifejleszteni...

Ezért kaptunk pár dolgot, de ezek még koránt sem kész termékek, innentõl pedig ott tartunk mint a google, kiad egy félkész operációs rendszert.

aronvirginas
2012. 03. 09. @ 16:23
aronvirginas képe

sajnos tényleg posztPC korszak indult... de ez azoknak szomorú hír akiknek nem elég egy nyamvadt táblagép, mert dolgoznának... ha a felhasználók 90% ilyen kütyükön fogja kiélni magát... már nem lesz szükség se PC-re se asztali gépre... tehát ami lesz az marhadrága lesz

Talán a fogyasztóknak nem lesz szükségük toronygépre, de a termelésben még jó ideig fontos szerepük lesz. Nem hiszem, hogy annyira lecsökkenne hirtelen a kereslet, hogy aranyáron adják õket.

pasztor.laszlo
2012. 03. 09. @ 17:50

@SD: Minden (a témához kapcsolódó) gondolatoddal egyetértek!

Szerintem nem elfogadható egy ilyen cégtõl (akitõl innovációt, új, évtizedekkel elõre mutató eszközöket várna az ember), hogy már harmadjára is kb. ugyanarról a vázról húzza le a bõrt.... (nincs túl nagy különbség az ipad 1 és e között külsõre).
A kétszeri felhasználást már megszoktuk (3g-3gs, 4-4s), de ez már három.

Valamit újíthattak volna. Így már nem unique. Ránézésre nem fogod megmondani, hogy ez egy új iPad, vagy a régebbiek közül valamelyik. Így meg már nem hype.

Nagyszerûek a rajta (benne) történt fejlesztések, de eladni maximum csak iPad 2S néven illett volna...

tnacsak
2012. 03. 09. @ 22:45
tnacsak képe

SD: PC=Personal Computer. Amit the használsz, az valszeg nem arra készült, ahogy a Mac Pro sem.
A bemutatóban elmondták, hogy õk az otthoni médiaközpont területen váltják le a PC-t, és az emberek privát életérõl beszéltek.
Ja, és az Apple nem a professzionális felhasználók hátán nõtt fel idáig! 3-5 évente egy gép a profiknak: az mostani bemutató helyszínének bérleti díját sem tudták volna kifizetni! iPod, iTMS, iMac ez hozta a pénzt. És most az iOS. Ha ezek nincsenek, ma az Apple is valszeg ott lenne mint a Silicium Graphics meg a Dodó.
Ha meg egy iMac kell a melódhoz 3 év AppleCare és ha máromszor ég el a munkától 3x cserélik. Ha meg erre kapsz olcsóbban PC-t azt veszel - de ha a Mac jobb üzlet, mert gyorsabb, megbízhatóbb mittomén, akkor azt.
Ha a 4-500e Ft/gép beszerzési ár a döntõ 3 évre, akkor meg nagyobb a baj...
Ja, és ha ekkora teljesítményigény van, akkor miért nem szerver? Egy nagyságrenddel jobb I/O-val? Vagy SSD. Mindegy is.

wanamac
2012. 03. 10. @ 02:28
wanamac képe

most egy 17-es 2011 MBP-n dolgozok és egy MP-n az MP lenne cserés, ezért vagyok gondban.. mert az iMac erõs, de nincs benne az a flexibilitás mint egy mac proban, de egy több éves konstrukcióban megint nem ruháznék, fõleg hogy 2x annyi mint egy iMac, egy 12core ma is ütõs de már a múlté.. ha nem frissít sürgõsen az Apple akkor az azt jelenti hogy levette napirendrõl.

Ettõl függetlenül iMac lesz belõle, de nem szeretem ha be vagyok terelve a karámba, és úgy érzem azzal hogy nincs lehetõségem választani azt próbálják elérni.

Dönthetek hogy mennyi ramot szeretnék a gépbe de arról már nem hogy szeretnék-e tojást sütni rajta..

wanamac
2012. 03. 10. @ 02:33
wanamac képe

az ipad sajnos egy bugyuta játékszer, ez a véleményem, szép meg jó, de annyit ér amennyi tartalom kerül bele... és pont azokkal csesznek ki, akik a tartalmat készítenék rá.. ezzel szerintem könnyen magukra haragíthatják a fejlesztõket, és a designereket, média tartalmak készítõit.. persz erre is tojhatnak mert a nép úgy is megveszi mert az a trendi, és arra készül tartalom amit a nép vesz.. csak akkor ez már nem az az apple, nem az a csapat aminek büszkén lehetek a tagja...

egye fene küldjenek egy iMac-et, de azért hogy ennyire futja... azért egy i7-es proci már nem a csúcs, 1éve még nagy szám volt..

tnacsak
2012. 03. 10. @ 04:34
tnacsak képe

Nem értelek. Hogyan lehetett G3/G4/G5 idõkben dolgozni. Azért azk a frissítések amik anno kijöttek fonoman szólva is gyengébbek voltak, mint amik most vannak!

ptomcat76
2012. 03. 10. @ 06:44

Elnézést SD hogy kiragadok a mondandódból pár szót, de hogy az iPad egy bugyuta játékszer szerintem erõs túlzás. Ez sokkal inkább illik egy Nintendo 3DS- re vagy Sony Vitára, de egy iPad-re? Én majd egy éve vettem elõször Apple cuccot, egy iPad 2-t és igazából csak most "döbbenek" rá, hogy mennyi mindenre jó. Hiába van otthon az asztalomon az iMac, egész nap zsebemben az iPhone vagy melóhelyen a MacBook, este bizony mindig jó érzés az iPad-et kézbe venni és netezni, tanulgatni a photoshopot, egy két kört játszani egy stratégiai játékkal, stb. Értem én hogy nem hozott akkora forradalmi változást a new iPad, mint az elsõ iPhone, de pont azon a részén erõsítettek nagyot, ami szinte a legfontosabb: a kijelzõ! Az iPad eladásait egyelõre semmi nem szorongatja szóval simán ülhettek volna még a seggükön. Haveri körben egyelõre csak nekem van tabletem és mivel bevallott - de nem elvakult - Apple fan vagyok mindig csesztetnek. De az tény, ha nálam összejövünk, bizony szinte egymás kezébõl vesszük ki az iPad-et. Szóval jó ez a cucc és az új pedig még jobb, bár tény hogy élõben még nem láttam!

wanamac
2012. 03. 11. @ 03:15
wanamac képe

nem az a kérdés hogy jó-e az iPad, persze hogy jó, a világ jelenlegi legokosabb emberei dolgoztak rajta...

de, az is jó lesz ha egy hagyományos számítógép 10x annyiba fog kerülni, értem ez alatt ami 10W-nál többet fogyaszt és nem csak bugyuta játékokat tud megjeleníteni hanem mondjuk behívhatok rajta egy megyényi térképet, szerkesztésre, vagy egy 9.000.000 polygonos gyári automdellt, rederelésre.. mert ezt iPad-en soha nem fogom csinálni, max ha csinálnak olyan interface-t amivel a központi szervert tudja használni, de akkor sem egy sütis-tányérnyi méretû kijelzõn...

az ipad nem azért buta játékszer mert nem lenne jó másra, hanem azért mert a nép arra használja:)

wanamac
2012. 03. 11. @ 03:16
wanamac képe

valószínüleg mi is veszünk iPad3-as a cégnél, és fogjuk használni nem játékra... de ettõl még a 90% csak rángatja meg nyomkodja mint egy plüsmackót..

ptomcat76
2012. 03. 11. @ 14:41

SD: elõször játékra használja, késõbb pedig fogja másra is. A store-ra úgyis ránéz, hogy milyen új játékok vannak és elõbb utóbb más alkalmazásokat is meglát, amit hasznosnak tart. Letölti, használja, aztán letölt hasonló programokat és így tovább. Nem kell siettetni a dolgokat. Múltkor döbbentem tapasztaltam, hogy egyik kolléganõm okostelefont vett és megkérdeztem milyen alkalmazásokat használ. Nem ragozom, nem volt internetcsomagja a készülékhez! Agyam elõször ledobta a láncot és rá kellett jönnöm nem vagyunk egyformák. Vagy pl: tegnap csináltam egy klassz képet a kutyáról és megmutattam Anyunak. Lelkendezett milyen jó és tegyem fel a számítógépére. Egy perc múlva mondtam, hogy már megnézheti a gépen. Elõször azt hitte szívatom, de mikor a levelezésében látta a képet, mint egy istenre nézett rám. Megmutattam neki a "varázslatot" és mondtam hogy egy szavába kerül és veszek neki okostelefont. Nem kellett neki.
Szóval az emberek nagy töbsége még nem okosan használja az okostelefont sem, így nem csodálkozok hogy a táblagéppel sem tudnak mit kezdeni.

Jofkov
2012. 03. 12. @ 02:36
kenand
2012. 03. 12. @ 15:30

Minõségi táblagépben az Apple a király, (bár a Asus Transformer sem rossz)
A nagy felbontású képernyõ azonban koránt sem az Apple érdeme, nem Apple fejlesztés...csak beletetette a táblába...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!