iOS tipp: ezért nem töltött fel este!

Fáradtan hazaesel este, telefonod 20%-on és a te életkedved is. Csak feldugod az iPhone-t a gépedre és kidőlsz aludni.

Reggel azonban a telefon 10%-on van és egyáltalán nem töltött. Persze amikor a Face ID felismer, azonnal elkezd tölteni. Mi történt?

Az Apple az iOS 11.4.1-gyel véglegesítette a korlátozott USB hozzáférést, melynek eredményeképp minden USB eszköz letiltásra kerül, ha az eszközöd nem volt feloldva az elmúlt órában.

Ha szeretnéd ezt megváltoztatni, látogass el a Beállítások alkalmazás Face ID és jelkód altáblájára és az Elérés engedélyezése zárolásnál szekció alatt billentsd be az USB-kiegészítők lehetőség melletti kapcsolót.

Sajnos sok kiegészítőnél problémát okoz ez a beállítás, így akkor is jól jöhet, ha tudsz erről, ha az autóddal eldobja a kapcsolatot telefonod CarPlay használatakor vagy dokkolós hangfaladon leáll a zene egy óra után.

A kellemetlen része a dolognak, hogy a megbízható számítógépek sem maradnak ki a szigorításból, így simán előfordulhat, hogy te is úgy jársz, mint én múlt héten, amikor feldugtam a telefonom és szomorúan konstatáltam egy órával később, hogy egyáltalán nem töltött.

Te örülsz ennek a változtatásnak vagy inkább idegesít, hogy problémásabbá vált alapértelmezésben eszközöd töltése?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!