iOS 4.1: mi az a Game Center?

image Szerdán Steve Jobs végre bemutatta a cég várva várt fejlesztését a Game Centert, ami a jövő héttől ingyenesen letölthető iOS 4.1 frissítés része lesz. Az Apple állítása szerint hatalmas minőségi ugrás várható az iPhone és iPod touch többjátékos játékainál.

Mi az a Game Center?
A Game Center egyrészről a fejlesztőknek készült API készletet, másrészről egy iPhone-os alkalmazást jelent. Gyakorlatilag a Game Center lehetővé teszi a fejlesztőknek a multiplayer opciók jobb implementálását a játékaikba, és a játékosok pedig könnyebben hívhatják ki a barátaikat. A nehézkes leader boardok a múlté lesznek, csak úgy, mint az OpenFeinthez hasonló iPhone-os közösségi rendszerek; a Game Center elavulttá teszi őket.

Az Apple a Game Centerrel a szociális térben meglévő meglepő jártasságát demonstrálja. Nem csak a barátaidat hívhatod ki, és fordítva, de a Game Center „automatikusan oszt ki ellenfelet, amennyiben nincsennek barátaid,” magyarázta Jobs a bemutatón. Összehasonlíthatod a pontjaidat a barátaidéval, és megnézheted azt is, hogy milyen új játékkal játszanak. Így a program nem csak egyszerűbbé teszi a jó játékok megtalálását, de olyan szociális képességek is lesznek bennea játékosok hasznára, mint az értesítések küldése, videó streamelés, eredménylisták és statisztikák. A fejlesztők így nagyobb reklámot kaphatnak az igazán jó játékoknak, míg a felhasználók könnyebben értesülhetnek róluk a barátok ajánlásai nyomán.


Szerdán nagy meglepetést keltett, mikor „Code name: Project Sword” bejelentésével a színpadra lépett az Epic Games elnöke, Mike Capps is. Az Epic GAmes a játékvilág egyik nagyágyúja, ők fejlesztették többek között a kivételesen népszerű Gears of War sorozatot Xbox 360-ra. Egy ilyen jelentős játékfejlesztő megjelenése Jobs mellett a színpadon annak a jele, hogy az Apple tényleg egyre komolyabban veszi a játékszcénát is.

Capps az Epic Games első Game Centeres játékát, a „Code name: Project Swordot” mutatta be. Az Unreal Tournament motorjával készült játék zsánerét tekintve fantasy alapú szerepjáték, melyben „hatalmas kard csatákat” vívhatnak a játékosok. Az előadás során Capps kifejtette, hogy a játék összes társas integrációját a Game Center végezi, a játék csak egy meghívót küld, és a játékosok gyorsan kijelölhetik a barátaikat és játszhatnak is.

A Project Sword ingyenes demóját ti is letölthetitek: iTunes App Store link

4 hozzászólás
KevinB
2010. 09. 03. @ 14:38
KevinB képe

iPhone 3G 4.0.2-re nem hajlandó feltelepedni.
3GS-re fel kúszik?

Wolfch!ld
2010. 09. 03. @ 15:01
Wolfch!ld képe

Requirements:Compatible with iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch (3rd generation), and iPad. Requires iPhone OS 3.2.0 or later.

KevinB
2010. 09. 03. @ 15:11
KevinB képe

jó, jó ha olvasol akkor könnyû =;-)

solareclipse
2010. 09. 05. @ 16:11
solareclipse képe

8gb-os 3g gen. tács ugyan olyan mint a 2. akkor most azon jó vagy nem? ha nem akkor jó nagy szívás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!