iCloud-alapú bejelentkezésen dolgozik az Apple?

Guilherme Rambo, a 9to5Mac-nél felfedte, hogy az iOS 11.3-ban olyan fájlok találhatóak, amik arra utalnak, hogy az Apple egy iCloud-alapú bejelentkezésen dolgozik.

Biztos láttál már olyan oldalakat, ahol használhattad a Google vagy Facebook fiókod a gyorsabb regisztráció/bejelentkezés eléréséhez. Ha minden igaz, az Apple is szeretne egy ilyet készíteni.

Az iOS 11.3-ban található egy új komponens, melynek neve SecureChannel és a benne található szövegfájlok azt a hatást keltik, hogy az Apple egy iCloud-alapú bejelentkezésen dolgozik.

Rambo egy olyan komponenst is talált, ami QR kód lefotózását követően Apple ID azonosítást kér.

Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy az Apple miért szállna be a regisztráció/bejelentkezés egyszerűsítésébe azon felül, hogy törődnek a felhasználók adataival és a felhasználói élménnyel. Persze lehetséges, hogy ennyi elég is.

Ha választhatnád, te használnád az iCloud-alapú bejelentkezést a Facebook/Google helyett?

2 hozzászólás
A hun
2018. 02. 05. @ 15:42
A hun képe

...hát ho-ho-, no nem horgász, hanem, -hogyne...

- azzal a bazi nagy biztonságérzettel, rögtön rá is vetném magam a "kurtizánoldalakra"

PS: ...királyság lenne, gondoljatok csak bele a Pornh@bon megjelenne az iCloud számlám, egy egész más érzés öntené el szívemet-lelkemet...

- érezném, hogy na itt aztán, most az egyszer biztonságban vagyok, olyan lenne, mintha az a "Sanyi" nevű csaj a Momentum c. filmből vigyázná, minden rezzenésemet (különben elég ütős film, na nem olyan mint a Se ördög, se angyal (eredeti cím: Ni pour, ni contre), de azért ütős)

Kis György
2018. 02. 06. @ 15:32

Vagy talan megoldana azt a problemat, hogy egy jo szolgaltatasat az icloud keychain-t most eros limitekkel lehet csak hasznalni mivel azom icloud neven kell hogy be legyel jelentkezve (magan kontra ceges gep kilove) majd pedig safarin keresztul kellene mukodnod.
Ezzel szemben a telefonod mindig nalad van ami tartalmazza mindazt amire szukseged lenne es igen jol is tud azonositani igy csak annyit kellene megildani, hogy az adott weboldal vagy alkalmazas azonositas utan megkapja a tarolt nev / jelszo parost es maris konnyebb lenne az elet.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!