Holnap beszélni fog Forstall

Az Apple iOS csapatának egykori vezetője végre beszélni fog az Apple-ről is.

Scott Forstall története egészen izgalmas Sokan úgy gondolták, hogy ő lesz a következő Steve Jobs az Apple-nél, aztán néhány baki miatt menesztették a cégtől. Távozásának pontos okait azóta se tudjuk és az arra adott reakciók is vegyesek. Volt, aki bulit rendezett és volt, aki szerint hiba volt őt meneszteni.

Aztán 2012-es távozása után semmit se hallottunk róla egészen 2015 áprilisáig, amikor is kiderült, hogy a Snapchatben szerzett részesedést és egy Broadway darabbal foglalkozott. Ezt követően egy nyúlfarknyi nyilatkozatot is kaptunk tőle az Apple-ről.

Ez önmagában nagyon kevés. Újabban az Apple már egy nyíltabb cég, de Forstall még akkor tűnt el, amikor minden lakat alatt volt. Épp ezért különösen izgalmas, ha valakinek sikerül őt szóra bírnia.

Most úgy néz ki, hogy ez a helyzet. A kaliforniai Mountain View Számítógép Múzeum (Computer History Museum) holnap szervez egy beszélgetést, ahol John Markoff újságíró fog elbeszélgetni Scott Forstallal, az Apple iOS csapatának korábbi vezetőjével arról, hogy mi történt 10 évvel ezelőtt, az első iPhone bemutatásakor.

Hogyan jött létre az iPhone? Az iPhone szoftvercsapatának vezetője, Scott Forstall összeül John Markoff a Computer History Museum történészével, John Markoffal, hogy elmesélje a Steve Jobs-zal közösen végzett titkos Apple iPhone projekten, a »Project Purple« projekten szerzett tapasztalatait.

Forstall előtt 3 másik egykori Apple mérnök is fel fog szólalni az iPhone-nal kapcsolatban: Nitin Ganatra, Scott Herz és Hugo Fiennes is kitér majd a legendás készülék első napjaira.

A nosztalgiázás fő oka, hogy június végén lesz 10 éve, hogy megkezdődött az eredeti iPhone árusítása. Ennek kapcsán a múzeum egy egész éves rendezvénysorozatot indított, melynek neve “iPhone 360” és az év végéig különböző egyéb kiállításokkal kecsegtet.

Vajon holnap tudunk meg valami érdekeset az Apple-ről, az iPhone-ról vagy Steve Jobs-ról?

1 hozzászólás
Titi
2017. 06. 19. @ 09:58
Titi képe

Nem szabad ennyi fogalmazásgátlót szedni.

"Aztán 2012-es távozása után…
Most úgy néz ki, hogy ez a helyzet. …
titkos Apple iPhone projekten, a »Project Purple« projekten"

A nem kívánt rész törlendő, ha már nem tudok érdemben hozzászólni.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!