Hohohó! Itt az iPhone 8 sziluettje

Az Apple ügyesen kiszivárogtatta az iPhone 8 sziluettjét a HomePod operációs rendszerével.

Az Apple a hétvégén feltöltötte nyilvános szervereire a HomePod operációs rendszerének 11.0.2 béta verzióját, a lelkes fejlesztők és visszafejtők pedig azonnal neki is estek.

Rengeteg érdekességet találtak, de a legmegdöbbentőbb az egy képfájl, amit itt láthatsz.

Ha olvastál már legalább egy iPhone 8 pletykát, akkor tudhattad, hogy az Apple ilyesmin dolgozik, de most végre hivatalos megerősítést is kaptunk. A rendszerben lévő fájlok alapján az új telefon kódneve D22 a cégen belül.

A sziluett azonban csak annyit erősít meg, hogy a kijelző az egész előlapot befedi majd és a hangszóró/érzékelők/kamera egy félszigeten helyezkedik el. Az igazi izgalmakat a HomePod firmware BiometricKit-jében találták.

Ezek a FaceDetect függvényhívások arcfelismerésre utalnak, vagyis az Apple valamilyen módon arcfelismerést fog építeni a következő iPhone-ba.

A kódok részletesebb elemzése kiderítette, hogy az Apple infravörös fényeket fog használni az érzékelésre, nem pedig hagyományos kamerát. Szakértők szerint így nehezebb lesz majd 3D makettel vagy fotóval átverni az azonosítást.

Az arcfelismerés kódneve a rendszeren belül Pearl ID, de az Apple valószínűleg Face ID-nek fogja hívni a funkciót a végfelhasználók irányába.

Te örülsz, hogy az Apple ilyen formájú telefont dob idén ősszel a piacra arcfelismeréssel?

3 hozzászólás
tekerede
2017. 08. 01. @ 09:51
tekerede képe

Ahol dolgozok ott arcfelismerő, ujjlenyomat olvasó és kártya is kell a ki- és belépéshez. Jól működő rendszer, szerintem a telefonban is beválna. Remélem a sima ujjlenyomat olvasás is megmarad mert nem mindíg van az ember olyan helyzetben hogy bele tudjon bámulni az érzékelőbe.

atibor
2017. 08. 04. @ 14:09
atibor képe

Kedves Alma-rajongók!
Nem tűnt fel, hogy a Samsung pl. évek óta alkalmaz arcfelismerést? Emellett az új Galaxy 8-ban írisz felismerő is van? Hogy "valami ütősön dolgozik az Apple.... vezeték nélküli töltés..." már régóta működi más gyártóknál? Hogy mások már alkalmazzák a szitne teljes felületen a képenyőt?
ÉBRESZTŐ! Az Apple évről évre egyre komolyabb lemaradásban van. Kullog a többiek után, és próbálja azok régebbi innovációit a saját újtonságaként hype-olni.
Szánalmas.

tekerede
2017. 08. 06. @ 12:24
tekerede képe

Ha kifejezetten az általad leírt feature-ekre lenne szükségem feltétlenül akkor már rég pl. samsungot használnék. Egyelőre elégedett vagyok azzal amit az apple-től kapok a telefonjaiban. Én már nem várom el tőlük, hogy megváltsák a világot a termékeikkel. A legjobban annak örülnék ha emészthetőbb áraik lennének. Sima halandó (főleg magyar keresettel) inkább csak a használtba tud gondolkodni. Na de nem panaszkodom. Én választottam ezt a márkát.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!