Hogyan kell képernyőfotót csinálni az új iPaden?

Pont ugyanúgy, mint az iPhone X-en és társain.

A 2018-as iPad Pro család az első olyan iPadekből áll, amiken nincs főgomb. Épp ezért megváltozott a képernyőfotó készítésének módja is.

Az új kombináció megegyezik az iPhone X-en bevezetettel, az új iPadeken is a lezáró gomb és a hangerő fel gomb együttes rövid megnyomása készít képernyőfotót.

Ez egy ekkora táblagépnél kicsit kevésbé kényelmes, mint egy tenyérben elférő telefon esetén, főleg, hogy az iPaden nem egymással szemben vannak ezek a gombok, de azért tulajdonképpen összehozható.

Te milyen gyakran készítesz képernyőfotókat iOS eszközödön?

1 hozzászólás
Vikitorony
2018. 11. 09. @ 22:18

iPhone 4-gyel kezdtem az almas palyafutasomat, majd kesobb valtottam 5, 5s, SE-re, de soha nem tudtam felfogni, hogy a 6-tol kezdodoen (4 colosnal nagyobb iPhone-oknak) miert az oldalara kerult a Power gomb, mint altalaban az Androidos keszulekeknel.

Most X-et hasznalok, igy nekem is lett “szerencsem” megtapasztalni az oldalso Power gombos keszuleket... hadd ne mondjam, tok levetelnel es felrakasnal szinte kivetel nelkul keszul a screenshot, de ebreszto “szundiztatasanal” is rendszeresen keszul kep (itt ugye ellen kell tartani az egyik oldalon, hogy a masik oldalon meg tudjam nyomni a gombot, es mivel kb. egy magassagban van a ket gomb, ezert kesz is a screenshot).

Az iPad pedig tipikusan nem az egykezes hasznalatarol hires eszkoz, igy szerintem nem kulonosebben szamit hol van az a ket gomb, amit nyomni kell.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!