Hivatalos: az Apple kezére került a Beats

Régóta keringtek pletykák a vásárlásról, de mi nem akartunk semmi valótlant írni egy ekkora szabású vásárlásról, amíg nem volt róla hivatalos sajtóközlemény. Ma érkezett.

Hogy mekkora szabású is volt a vásárlás? Az Apple 3 milliárd dollárt fizet a Beats-ért. Ebből 2,6-ot azonnal és további 400 milliót később fognak fizetni. Õrületes pénzek cserélnek gazdát.Nézzük, hogy ki hogy reagált rá:

— Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

"A zene mindenki életének nagy részét teszi ki és nálunk, az Apple-nél a szívünkben különleges hellyel rendelkezik.— mondta.— Ezért folytatjuk a zenével kapcsolatos üzelmeink és ezért hoztuk össze ezeket a hihetetlen csapatokat, hogy folytathassuk a világ leginnovatívabb zenei termékeinek és szolgáltatásainak készítését."

— Jimmy Iovine, a Beats társalapítója

"A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy a Beats helye az Apple-nél van.— mondta. — Amikor elkezdtük a céget inspirált minket az Apple páratlan képessége, mellyel ötvözik a kultúrát a technológiával. Az Apple mély elkötelezettsége a zenekedvelők, a zenészek, az írók és a zeneipar között valami egészen különleges."

— Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásokért felelős vezetője

"A zene mindig is az Apple DNS-ének egy fontos része volt és lesz.— mondta.— A Beats-nek köszönhetően a zenei kínálatunk még jobb lesz, egészen az ingyenes iTunes Radio-tól a fizetős Beats előfizetési modelljéig, és természetesen az iTunes Store-on történő vásárlás is, amit a felhasználóink már évek óta imádnak."

A fenti hármas és Dr. Dre egy csoportképen az Apple-nél:


Vajon Tim Cook miért takarja el a csuklóját? Csak nem egy iWatch bújik meg a képen? Nagyobb méretért kattints ide.

Azt persze tudjuk, hogy az Apple nem a csillogó fejhallgatók miatt vásárolta meg a Beats-t, ez Eddy Cue véleményéből is kiderül, hanem sokkal inkább a Beats Music miatt.

Az iTunes Radio közel sem lett akkora siker, mint amekkorának az Apple azt tervezte, így máshonnan szeretnének inspirációhoz jutni. A Beats Music sem nyert meg túl sok embert, mindössze 200 ezer előfizetőjük van, igaz a mai naptól olcsóbb az előfizetés, mintössze 99 dollár és meghosszabbították a próbaidőszakot is 14 napra, de az Apple bizonyára valamit meglátott bennük, ami nem a felhasználói bázis.

Ráadásul az iTunes-on történt zeneeladások csökkenőben vannak, így az Apple-nek lépnie kellett.A fenti diagramon látszik a probléma. A görbe felhasználókra és negyedévekre bontva mutatja meg, hogy mennyi zene és alkalmazás fogyott az Apple üzletében. Az alkalmazásbolt nincs veszélyben, de a zenei részleg folyamatos csökkenése aggasztó lehet bizonyára az Apple számára is. Egyre többen döntöttek valamilyen alternatív zenei szolgáltatás mellett, mint például a Beats Music, és az Apple úgy döntött, hogy így oldja meg a problémát.

A Beats Twitterére is kirakott már egy szép képet a felvásárlás örömére:
Tim Cook is nagy Twitter használó:
Az Internet persze már hetek óta lázban van a felvásárlás miatt, hisz a Beats fejhallgatói napjainkra épp akkora státuszszimbólumok lettek, mint az Apple fehér EarPod fülhallgatója, így a két cég fúziója megmozgatta a fantáziákat:


Apple fejhallgatók?


Ez történik, ha Jony Ive-ot a Beats közelébe engedik

Nektek mi a véleményetek a felvásárlásról? Megért 3 milliárd dollárt a Beats?
7 hozzászólás
adam10603
2014. 05. 28. @ 23:40

ez szánalom... a beats drága és divatos, igen, de egy rakás szar :D 100x jobb fejhallgatókat lehet kapni fele annyi pénzért mint a beats. ez elég marketing szagú dolog inkább...

555shoe
2014. 05. 29. @ 05:36
555shoe képe

A cikk(ek) alapján a fejhallgató pont nem érdekli õket, sokkal inkább a szolgáltatás meg Iovine kapcsolatrendszere.

A hun
2014. 05. 29. @ 06:31
A hun képe

...egy gazdasági szaklapban azt olvastam errõl az üzletrõl, hogy nem a zenérõl szól, és nem is ezekrõl a B kategóriás fülesekrõl, hanem kapcsolatokról és filmrõl, így próbálnak hátulról bejutni egy nagyon zárt világba (Hollywood)...

PS: ...ebbõl a szemszögbõl, már más a kislány fekvése...
- a zeneipart már rég meghódították, átformálták, a filmhez eddig, nagyon nem fértek hozzá, talán MOST...!

Narayan
2014. 05. 29. @ 07:26
Narayan képe

Ez az a Dr.Dre aki 1988-ban az NWA-ben kezdte? Dr.Dre (Andre Young)?
A többi tag, Eazy-E, M.C Ren, Ice Cube, DJ Yella

izozz
2014. 05. 29. @ 08:01

a masik kepen tisztan latszik hogy nem iwatchot takargat, siman egy nike+ fuelband van a csuklojan...

Narayan
2014. 05. 29. @ 09:46
Narayan képe

tomigonzo: Te is bírtad õket :)) Fuckthapolice :)) már nem hallgatok ilyet de jó volt.

Juanito
2014. 05. 29. @ 21:01
Juanito képe

Dre ezzel Puff Daddy és Jay-Z nyomdokaiba lép, egy igencsak huszáros lépéssel.

Amikor egy cégnek ennyi pénze van, akkor megengedhet magának ilyen baromságokat nyugodtan magának, mint ez. És hátha bejön. Ezt Dre nagyon ügyesen csinálta, hogy egy tök átlagos fejhallgatóról el tudta hitetni az emberekkel, hogy ez mekkora szuper, mennyire kell nekik és mennyire "hollywoodisan" menõk lesznek tõle.

Szerény véleményem: szánalom. (bár tény, hogy tökéletesen beleillik a jelenlegi Apple palettába.)

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!