Hétvégi hírek: megszűnt Apple Watch szíj, ingyenes leckék a GarageBandben és a TSMC fejlesztései

A hétvége során pár érdekes hír futott be szerkesztőségünkbe, nézzük is meg őket!

Az Apple megszüntette az egyik első Apple Watch szíjat, a modern csatos bőrszíjat. Ha nem lenne meg, így néz ki:

Ez az első eset, hogy az Apple egy olyan óraszíjat szüntetett meg, ami az eredeti Apple Watch óta elérhető. Szezonális óraszíjak eddig is voltak, de a modern csatos szíj a kezdetek óta velünk volt.

Egyesek szerint emögött az áll, hogy a szíj csatja emlékeztet az Apple Watch alakjára és ezért nem működne jól a szeptemberben megjelenő Series 4 Apple Watch-csal, mely a pletykák szerint új dizájnt hoz.

A szíj kivonása egy folytonos lépés volt az Apple részéről, tavaly már megszüntették a 42-es méretet és csak 38 mm-es órákhoz volt elérhető.

Az Apple még az iLife ’09-cel mutatta be a GarageBand leckéket, amik olyan interaktív videók voltak, amik megtaníthattak gitározni vagy zongorázni.

A videók eddig fizetősek voltak, de most az Apple ingyenessé tette őket. Sajnos ezzel a változással együtt nem jöttek új leckék, de legalább az Apple-nél valaki még foglalkozik olyan igéretes funkciókkal, amiket régen mutattak be.

A DigiTimes információi szerint a TSMC már nagyban dolgozik a 2018-as iPhone-ok csipjeinek gyártásán. A hír az, hogy ezek a csipek 7 nm-es gyártási technológiával készülnek majd.

A 7 nm-nek köszönhetően a következő iOS eszközök gyorsabbak és energiatakarékosabbak lesznek majd, aminek csak örülni lehet.

A hír másik fele az, hogy a TSMC 25 milliárd dolláros fejlesztést indított, hogy 2020-ra már 5 nm-es csipeket tudjanak gyártani üzemeikben.

A TSMC ilyen nagy ütemű fejlesztései miatt az Apple úgy fest, hogy idén is velük marad és nem váltanak Samsungra. Még az iPhone 6/s idején gyártattak mindkettő céggel, de az elmúlt 3 évben már csak a TSMC-vel dolgoztak. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple jól döntött.

Te izgatott vagy már az idei iPhone-ok kapcsán?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!