Hamarosan megtudhatod, hogy az Apple mit tud rólad

EU-s szabályozásoknak köszönhetően az Apple kénytelen lesz biztosítani egy lehetőséget, amivel letöltheted az összes adatodat az iCloudból.

A Bloomberg oldalán Mark Gurman és Stephanie Bodoni arról számolt be, hogy az Apple egy európai uniós jogszabály miatt kénytelen lesz egy új funkciót bevezetni az iCloud.com-on.

Az iPhone-készítő azt állítja, hogy frissíteni fogja az Apple ID-k menedzselésére szolgáló weboldalát a következő hónapok során, ahogy a felhasználók le tudják tölteni a cégnél tárolt adataikat. Az oldal emellett a felhasználóknak arra is lehetőséget ad majd, hogy javítsák információikat, ideiglenesen deaktiválják fiókjukat vagy teljesen töröljék azt. A cupertino-i vállalat elmondta, hogy az új adatvédelmi beállítások az Európai Unió GDPR [General Data Protection Regulation – Általános Adatvédelmi Szabályozás (a szerk.)] május 25-i életbelépései miatt fognak megjelenni.

(…)

Az Apple új webes adatvédelmi lehetőségei először az európai felhasználóknak fognak megjelenni május elején, majd később a többi országba is megérkeznek.

A jelentésből az is kiderül, hogy korábban is meg tudtad szerezni adataid másolatát, valamint korábban is tudtad törölni az Apple ID-d, ha felkerested az Apple-t. Így ezek a lehetőségek nem mondhatóak teljesen újnak, ellenben a webes elérésüknek köszönhetően sokkal több felhasználó fog hozzájuk férni így.

Egyelőre még nem tiszta, hogy az EU-n kívül mely országok kapják meg ezt a funkciót, de most végre egy olyan helyzetben vagyunk, hogy az Apple velünk fog kivételezni. Igaz, ezt igazából az EU-nak köszönhetjük.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!