Ha Siri jobb lenne, mindenki imádná az iPhone X-et

A Creative Strategies kutatócég arra jutott, hogy az iPhone X vásárlók 97%-a elégedett döntésével. Azért a teljes igazsághoz érdemes azt is tudni, hogy a teszthalmaz nagy része az Egyesült Államokból származik és nem sokkal az árusítás megkezdése után vásárolták eszközüket.

A Creative Strategies elemzője, Ben Bajarin szerint az, hogy az iPhone X felhasználók 85%-a nagyon elégedett, nem csupán elégedett, az a legjobb értékek közt található az egész technológia világában.

Hogy meglegyen a 100: 12% volt csak simán elégedett a telefonnal és 3% volt valamilyen oknál fogva elégedetlen.

Az elégedett + nagyon elégedett halmaz összeadása könnyen lehet megtévesztő. Az első Apple Watch esetén is 97%-os volt a vásárlói elégedettség, de ott a 97%-ból csak 66 volt nagyon elégedett.

Az Apple utolsó negyedéves beszámolóján a 451 Research nevű cég piackutatására hivatkozva azt állította, hogy az iPhone X vásárlói elégedettsége 99%, de a Creative Strategies úgy véli, hogy az ő mérésük pontosabb, mint az Apple által választott cégé, mert több embert kérdeztek meg.

A Creative Strategies egészen pontosan 1746 embert kérdezett meg az iPhone X kapcsán és arra jutottak, hogy a telefon egyetlen igazi gyengesége Siri, aki mindössze 20%-ot tett elégedetté.

Gyakorlatilag elmondható, hogy a tesztekre felelők közül minden ötödik ember boldog telefonjának személyi asszisztensével.

Ez elég kínos és ahogy a diagramon látszik, jócskán lehúzza az iPhone X egyébként makulátlan értékelését.

Szerinted is ronthatja Siri a felhasználói élményt?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!