Google szervereket használ az Apple

Az Apple megerősítette, hogy néhány felhasználó iCloud adatait a Google Cloud Platform szervereken tárolja.

Az Apple egyes felhasználók kutatása után megerősítette, hogy a Google Cloud Platform azon szolgáltatások között van, amiket igénybe vesznek az iCloud adatok tárolására. A megerősítés közben természetesen arra is kitértek, hogy a Google nem fér hozzá az adatokhoz.

A fájlrészletek titkosítva, felhasználók azonosítására alkalmas adatok nélkül kerülnek tárolásra olyan harmadik féltől származó tárhelyszolgáltatásoknál, mint az S3 és a Google Cloud Platform.

Ez a részlet az Apple “iOS Security Guide” (iOS biztonsági útmutató) dokumentumból származik, melyet a cég januárban frissített. A változtatást a CNBC-től Jordan Novet vette észre először.

Az útmutató korábbi változatai a Microsoft Azure-t említették, de úgy néz ki, hogy az Apple váltott redmondi partneréről a keresőóriásra. A másik fő partnerként működő Amazon S3 pozíciója nem változott.

Az iCloud minden tartamat AES-128 titkosítással SHA-256 kulcsokkal tárol, így elméletben nem jelenthet biztonsági kockázatot a Google szervereinek használata.

A CRN és a Financial Times információi szerint az Apple és a Google Cloud Platform még 2016-ban kötött egy több millió dolláros szerződést. Elképzelhető, hogy a mostani váltásról döntöttek akkoriban.

Téged nyugtalanít, hogy az Apple váltott Microsoftról Google-re?

3 hozzászólás
tekerede
2018. 02. 28. @ 10:14
tekerede képe

Ez a hír engem egy cseppet sem nyugtalanít. Az már egyre inkább, hogy a Kugli ad 15gb tárhelyet, az Apple meg kiszúrja a "prémium" cuccok vásárlóinak szemét 5gb-al. És ez már 7 éve is csak ennyi volt. Akkor ez még egy kellemes szám volt, ma már szinte semmi. Férre ne értsetek imádom a termékeiket és használom is, de valahogy már egyre kevesebbet ad és ezért nagyon borsos árat kell fizetni. Gyengül a színvonal (sajnos).

dino
2018. 02. 28. @ 13:15

A vegen meg az is kiderul, hogy az iOS is android alapokon fut, csak a GUI t huztak at rajta... :D :D :D

geeneo
2018. 03. 01. @ 02:36
geeneo képe

Azzal akartam kezdeni, hogy tárhely szolgáltatás szerintem nem alapszolgáltatás és az 50GB upgrade 300HUF havonta...
Habár az is igaz, hogy backuppal és képekkel egyben 10,4-et használok :/

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!