Google alkalmazott került az Apple-höz

Az Apple megkaparintotta a Google kereséssel és mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezetőjét. Jó lesz ez nekünk?

A The New York Times számolt be róla, hogy a Google kereséssel és mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezetője, John Giannandrea lemondott a keresőóriásnál és a jövőben az Apple-nél fog dolgozni.

Az Apple a lapnak néhány infót is kiadott azt illetően, hogy Giannandrea mivel fog foglalkozni. Giannandrea az Apple gépi tanulással és mesterséges intelligenciával foglalkozó stratégiáját fogja felügyelni és egyenesen Tim Cooknak jelent majd.

Cook az Apple dolgozóinak írt levelében kedvesen ír Giannandrea-ról:

A technológiáinknak tartalmaznia kell a számunkra fontos értékeinket. (…) John egyetért az adatvédelmi elkötelezettségünkkel és a megfontolt hozzáállásunkkal, mellyel okosabbá és személyesebbé tesszük számítógépeinket.

Giannandrea a Google-nél felelős volt a mesterséges intelligencia integrálásában a keresésnél, Gmailnél és a Google asszisztensnél is, így minden bizonnyal érti a gépi tanulás csínját-bínját és segíteni tud az Apple-nek rendbe tenni Sirit és a Spotlightot.

Benedict Evans Twitteren azt állítja, hogy Giannandrea alkalmazása nagyobb változásokat fog hozni az Apple-nél és hogy állítólag úgy csábították át a Google-től, hogy “érdekes problémákat fog kapni és véghez viheti majd, amit akar”.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a júniusi WWDC-n már okos Sirit látunk majd, hiszen az ilyen változások véghez vitelére általában 1-2 év szükségeltetik. Az mindenesetre egy biztató jel, hogy az Apple észrevette, mely területen gyengébbek és szerzett egy agyat, aki segíthet a felzárkózásban.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!