Fogyatékkal élőket ábrázoló Emojik érkezhetnek jövőre

Az Emojipedia bejegyzése szerint az Apple új Emoji javaslatokkal állt elő az Unicode Consortium számára.

A 13 új hangulatjel a fogyatékkal élőket képviseli, akad köztük segítő kutya, fehér botos ember, hallókészülékes fül, jelbeszéddel ‘hallássérültet’ mutató ember, elektromos és kézi hajtású kerekesszék és végtagprotézisek.

Az Apple azzal nyitja a kérelmét, hogy habár a világon hétből egy ember él valamilyen fogyatékkal, az Emojik színes tárházából hiányoznak az ezeket ábrázoló ikonok. A cég mindig is harsányan advokálta az egyenlő esélyek és az inklúzió fontosságát, így érthető, miért érezték szükségesnek ezt a lépést.

Természetesen az embereket ábrázoló Emojik közül mindegyikből van férfi és női változat, illetve kiválasztható a haj- és bőrszín is.

Ez nem egy átfogó lista akar lenni a fogyatékkal élők összes lehetséges ábrázolásáról, csupán egy kiindulópontot biztosít ahhoz, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kaphasson a sokszínűség az emojik világában” - írja az Apple a kérelemben.

Amennyiben az Unicode elfogadja a javaslatot, az új emojik a jövő év első felében válnak elérhetővé a Unicode 12.0 megjelenésével.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!