Feltört telefon visszaállítása

Hogyan állíthatjuk vissza a feltört iPhone-unk eredeti állapotát? Elvileg a feltörés egy visszafordítható folyamat. Könnyen visszaállíthatjuk („unjailbreakelhetjük”) feltört iPhone-unkat az iTunes-ban a Restore funkcióval, utána pedig visszaállíthatjuk az appjainkat, kontaktjainkat, és személyre szabhatjuk az iPhone-t.

Ez egy kétlépcsős folyamat, és ha így csináljuk, nem veszítünk el adatot, kivéve a Cydia appokat és minden olyan dolgot, ami magával a feltöréssel volt kapcsolatos.

Az iPhone (vagy iPod touch, vagy iPad) feltörésének visszaállítása egyszerű. Kövessük ezeket a lépéseket, és így visszaállíthatjuk a feltört iPhone-t:
- csatlakoztassuk a feltört iPhone-t számítógépünkre, majd nyissuk meg az iTunest.
- A baloldali iTunes oszlopban válasszuk ki a mi iPhone-unk.
- Kattintsunk a „Restore” gombra a Summary tabnál. Ezzel elkezdődik a feltörés visszaállítása.
- Fel fog ugrani egy ablak azzal a kérdéssel, hogy akarod-e backupolni az iPhone-t. Klikkeljünk a „Yes”-re, és mehet a backup és a visszaállítás.
- Amikor a visszaállításnak vége, az iPhone automatikusan újra fog indulni. Ezután megkérdezi, hogy akarunk-e visszaállítani biztonsági mentésből (restore from backup). Ha szeretnénk visszaállítani az összes nem-feltört appot és személyre szabni az iPhone-t, akkor klikk a „Yes”-re.
- Ha a backup és a visszaállítás is befejeződött, kész van a művelet, és az iPhone-unk már nem feltört!

A feltörést ugyanilyen módon vissza lehet állítani az alábbi készülékeknél: iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch és iPad, ha azokon az iPhone OS vagy iOS 4 bármely verziója fut.

Ha szeretnénk mégis újra feltörni a telefonunk, a JailbreakMe egy jó, egyszerű opció. Az egészet az iPhone-on Safari segítségével meg lehet csinálni, és nem kell az iTunes-zal szinkronizálni. És a JailbreakMe-t is ugyanolyan egyszerűen visszaállíthatjuk, ahogy azt feljebb leírtuk.


forrás: OSX Daily
9 hozzászólás
Nagy Konstantin
2010. 08. 05. @ 12:51
Nagy Konstantin képe

Ha backup-ot visszateszitek, akkor az összes tört app beállításait is visszateszi az iTunes! Pl installous, infiniboard stb. Mind ott lesznek a kütyün, és törés után látható, hogy vissza lett téve a backup :)

atkusz
2010. 08. 05. @ 13:29
atkusz képe

Ha tores utan backup-bol allitod vissza konnyen talalkozhatsz olyan hibakkal, hogy nincs mobil internet pl.

Nagy Konstantin
2010. 08. 05. @ 13:33
Nagy Konstantin képe

Vagy megmarad a százalékos akksi kijelzés, pedig a készülék nem is támogatja...

felho01
2010. 08. 05. @ 14:05
felho01 képe

mielõtt irtok egy ilyen cikket miért nem olvassátok el a szifon blogot ahol 2 millioszor le van irva hogy ha tört vagy törted soha nem állunk vissza backup-ból mivel hibát okoz és területet is fognak foglalni azok az app-ok amiket a törréssel raktunk fel pl cydiabol.

MasterPac
2010. 08. 05. @ 17:48
MasterPac képe

ez nem teljesen igaz...anno pl. ha 2.1rõl 2.2re frissítettél, vagy 3.0ról 3.1.re, vagy 3.1.2...stb szó nélkül nyomhattál restore from backupot, nem volt gond. nagyobb frissítéseknél nem ajánlott, pl ha valaki most frisst 3.x-rõl 4.x-re akkor ne tegye, mert itt már elõfordulhatnak hibák.
egyébként ha nem lusta az ember valóban az a legtisztább, ha restore/update után "set up as new iPhonet" nyom.

efi
2010. 08. 05. @ 18:57
efi képe

Én 4.0-ról szeretnék 3.1-re visszaállni.

cigam
2010. 08. 05. @ 19:30

Efi: Arrol is volt cikk/leírás. Olvass vissza / keress ra a hirekben.

MrBalage
2010. 08. 05. @ 21:25

Ha a setup new iphonera megyek, hogyan tudom visszarakni utána a kontaktjaim meg a telefonnal készített képeket? nekem ez lenne a legfontosabb

MasterPac
2010. 08. 05. @ 22:57
MasterPac képe

azokat elõre le kell mentegetni. ha maced van akkor no problem, address bookba lementi az összes a kontaktot, késóbb simán itunes visszaszinkronizálja õket. a képeket pedig az image capture-el lementheted a gépedre.
win alatt nem tudom hogy mûködnek a dolgok.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!