Facebook hírek: macOS alkalmazás, Apple Music támogatás Messengerben

A Facebook kiadott egy alkalmazást macOS-re, mely boldoggá teszi az üzleti felhasználókat, valamint elkezdték az Apple Music Messenger alkalmazás bevezetését.

A TechCrunch számolt be róla először, hogy a Facebook egy üzleti felhasználókra koncentráló macOS alkalmazást készített Workplace néven.

Az alkalmazásból a Facebook Workplace érhető el (nem meglepő módon) és lehetővé teszi, hogy a munkatársak üzeneteket küldjenek, valamint a képernyőjüket is megoszthatják.

Képernyőmegosztáskor ráadásul alkalmazásfüggően is beállítható, így véletlen sem oszthatnak meg a felhasználók olyasmit, amit nem akarnak.

A Facebook szóvivője így írt az alkalmazásról:

Ez volt az egyik leggyakoribb kérés ügyfeleinktől, így elkészítettük. Az asztali alkalmazás még béta és jelenleg a Workplace felhasználók tesztelik, akik visszajelzést is küldenek, amit felhasználva javítjuk az alkalmazást, mielőtt szélesebb körben terjesztjük”, mondta Vanessa Chan, a Facebooktól.

A Facebook az utóbbi években főleg mobil alkalmazásokra koncentrált, így mindenképp izgalmas, hogy újra macOS alkalmazást készítenek (Emlékszik még valaki a Facebook Desktop Notifications-re?).

A másik hírünk a Facebook Messengert érinti. Idén áprilisban írtunk róla, hogy hamarosan érkezik az Apple Music integráció a Facebook üzenetküldőjébe. Nos, az Apple nem siette el a dolgot, most kezd csak el szállingózni a beépülő modul.

Ha nem jelenik meg neked, ellenőrizd, hogy a Messenger legújabb változatát használod, mely jelenleg a 137.0-s verziószámmal bír.

A Messenger alkalmazás alapból népszerű dalokat ajánl fel, de keresőjének köszönhetően bármely Apple Music dal elküldhető.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!