Ezért lassulnak az iPhone-ok

Az Apple felfedte, hogy miért lassulnak le idővel az iPhone-ok.

A TechCrunch-nak adott sajtónyilatkozatában az Apple felfedte, hogy a 2-3 éves iPhone-ok miért kezdenek el lelassulni.

A kulcs az akkumulátor öregedése, melyet részletesen ki is fejtettek:

Az a célunk, hogy a legjobb felhasználói élményt tudjuk biztosítani, ami magában foglalja az eszköz általános teljesítményét és a hosszú élettartamát. A lítium-ionos akkumulátorok kevésbé képesek a csúcsteljesítményüket adni hidegben, alacsony töltöttség mellett vagy csak az öregedés eredményeképp. Ennek következtében az eszköz kikapcsolhat, hogy megvédje elektromos komponenseit.

Tavaly bevezettünk egy funkciót az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE számára, ami segített kiegyenlíteni az akkumulátor hirtelen terheléseit, ezzel elkerülve az ilyen váratlan kikapcsolásokat. Az iOS 11.2-vel ezt a funkciót kiterjesztettük az iPhone 7-re is és a jövőben a többi termékünkhöz is el fogjuk hozni.

Vagyis a lényeg az, hogy idővel a hideg, alacsony töltöttség vagy csak szimplán az aksi életkora miatt az iOS úgy dönt, hogy inkább visszavesz a tempóból, de ne kapcsoljon ki a készülék.

Ennek következtében rengeteg felhasználó, akinek lassú iPhone-ja, igazából csak egy akkumulátor cserére lenne szüksége.

Sokak szerint az Apple ott hibázott, hogy a lassításról nem tudatta a felhasználókat, így ők jogosan azt hitték, hogy a szoftverfrissítések miatt lassult le a készülékük és az Apple új telefon vásárlására akarja őket biztatni. Eközben az Apple meg akarta gátolni, hogy telefonjuk kikapcsoljon használat közben.

Az Apple tehát meghozott egy kemény és vitatható döntést, majd megpróbálta eltitkolni és miután kibukott, várt a gyónással. Most pedig minden nagyobb technológiai rovat arról ír, hogy az Apple bevallotta, hogy idővel lassítják az iPhone-okat. Ami persze nagyjából igaz, de egyáltalán nem mondja el a teljes képet.

Szóval ha úgy érzed, hogy lassú régi telefonod, ellenőrizd le az akkumulátorod állapotát, lehet, hogy még nem kell újítanod, elég csak az aksit cserélned ;-)

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!