Ezért késik az AirPower + majdnem portmentes lett az iPhone X

Az Apple tavaly szeptemberben megígérte, hogy idén érkezik az AirPower, de eddig semmi nyomát nem láttuk. Mi történt? És miért került Lightning csatlakozó az iPhone X-re?

Mark Gurman hallgatózott egy kicsit és kiderítette, hogy az Apple első vezeték nélküli töltőállomása miért késik.

A Bloomberg News oldalán Gurman részletesen kifejtette, hogy milyen komplikációk léptek fel, amik ellehetetlenítették azt, hogy az AirPower idén júniusban a boltok polcaira kerüljön.

Az Apple nem közölte, hogy 2018-ban mikor kezdődne meg az AirPower árusítása, de a mérnökök júniusi startban reménykedtek. Az új cél az, hogy szeptember előtt sikerüljön állítólag. Más forrás szerint az elmúlt hónapokban az Apple mérnökei már hazavitték a töltőt és otthon tesztelték.

Gurman úgy véli, hogy 3 ok miatt késik az AirPower:

  • túlmelegedési problémákkal küzd
  • bonyolult a több eszköz töltésére alkalmas áramkör elkészítése
  • még hibákkal teli a rajta futó operációs rendszer

Az utolsó pont kapcsán vakarhatjuk a fejünket, de igazából nem meglepő. Az AirPower az iOS egyik változatát fogja futtatni. Mi lesz ez, airOS vagy powerOS?

Az AirPower töltő sokkal fejlettebb, mint a jelenlegi konkurencia, ugyanis az Apple egyedi csipjét tartalmazza, ami az iOS lecsupaszított változatát futtatja, ami menedzseli az eszközök töltését és párosítását. Az Apple mérnökei belsősök szerint a firmware hibáinak javításával töltik jelenleg idejüket.

Az Apple Gurman szerint az iPhone X és az AirPower fejlesztésének elején még annyira magabiztos volt, hogy olyan tervet is készítettek, ahol az iPhone X-en egyáltalán nem lett volna Lightning csatlakozó és csak vezeték nélkül töltődött volna.

A Lightning töltő már az iPhone 5 óta velünk van és az Apple majdnem kész volt nyugdíjazására

Ezt szerencsére elvetették, mert a technológia még nem állt készen és a dobozba tett töltő megnövelte volna az árát.

Az iPhone X fejlesztése során az Apple gondolkodott a vezetékes töltési lehetőség eltávolításán. Ezt nem tudták még megtenni, mert a vezeték nélküli töltés továbbra is lassabb, mint a hagyományos megoldás. Ráadásul a dobozba tett vezeték nélküli töltő jelentősen megnövelte volna az új iPhone-ok árát.

Lehet, hogy 1-2 év múlva az Apple visszatér ehhez az ötlethez és az utolsó csatlakozási lehetőséget is leveszi az iPhone-ról.

Te hogy dolgoznád fel, ha a Lightning is eltűnne az iPhone-ról?

1 hozzászólás
chotki
2018. 06. 22. @ 11:37
chotki képe

Hát, még mindig könnyebbnek tűnik magaddal vinni pl. munkahelyre vagy utazás során egy rövid kábelt és adaptert, vagy egy powerbankot, mint egy ilyen, nem annyira helytakarékos izét ... Otthon nyilván jó és menő, de hát a mobilitás ma már nékülözhetetlen ... :-)

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!