Erre fejlődik az Apple zenei világa

A zene mindig is az Apple szívcsakrájának közelében állt. Nézzük is meg, hogy mi történt ezen a téren mostanában!

Múlt héten az Apple bejelentette, hogy együttműködésbe lépnek a Genius dalszöveg-gyűjteménnyel.

Az együttműködés eredményeképp az Apple Music alkalmazásban a Genius dalszövegei jelennek meg és ha valaki pedig a Genius oldalán keres dalszöveget, ott Apple Music hivatkozást talál majd a szám megvásárlásához/letöltéséhez.

A Genius dalszövegei sokat dobnak az Apple adatbázisán, mely az elmúlt 2 évben próbált felzárkózni a többi zenestreaming szolgáltatóhoz.

A Genius honlapján egyszerűen bejelentkezhetsz az Apple Music fiókoddal és máris végighallgathatod a számokat, dalszöveggel együtt, akárhol is legyél.

Az Apple azonban nem csak azt akarja, hogy dalszövegeket tátogj a metrón, hanem azt is akarja tudni, hogy mit fogsz 2-3 hónap múlva tátogni. Épp ezért felvásárolták az Asaii zene elemző céget, akik azt állítják, képesek felismerni, hogy melyik tiniből lesz sztár.

Az Asaii még szeptemberben jelentette be, hogy leállnak működésükkel, de akkor még csak elszórt pletykák voltak arról, hogy a cupertino-i óriás állhat a dolog mögött.

Az automatizált A&R web platform, amit az Asaii fejlesztett eddig ha minden igaz, képes 70%-os sikerrel megmondani a Spotify és a Soundcloud adatainak elemzésével 10 hétre előre, hogy milyen előadók kerülnek majd a top listákra.

Emellett persze foglalkoznak zeneajánló algoritmussal is, ami a könyvtárad alapján készít neked listákat, de ez olyan dolog, amivel az Apple is rendelkezik, így még ha át is vesznek a technológiáikból, nem feltétlenül vesszük azt majd észre.

Persze mit is ér az egész, ha nincs min hallgatni? Az Apple épp ezért tegnapelőtt új Beats füleseket adott ki, melyek közül a legvagányabb a Mickey egeres Solo 3:

329,95 dollárért ünnepelheted, hogy idén 90 éves a Disney legismertebb karaktere.

A komolyabb kinézet kedvelőinek pedig új Studio 3 kollekció érkezett “Skyline” néven:

Ezekben az Apple W1-es csipje van, melynek köszönhetően egyszerűen párosíthatóak és 22 óráig bírják egy feltöltéssel.

Összességében elmondható, hogy az Apple még mindig törődik a zenével legyen az az, hogy mit hallgatsz, hogy olvasod el a dalszöveget és hogy min hallgatod. Vagyis a teljes élményt irányítják. És tudjuk, hogy ha az Apple irányít egy rendszerben mindent, akkor valószínűleg jól fog működni.

Apple Music előfizetőként várom, hogy a szolgáltatás igazán jó lehessen. Te használod az Apple zenestreamingjét?

1 hozzászólás
Steffferzon
2018. 10. 18. @ 15:14

Szerintem ha a Hi-Fi rajongókat is be szeretnék vonni, ami azért egy nagy tömeg, 24Bit/96kHz vagy ennél még jobb minőségű zenéket kellene adniuk még ha nem is az Apple Music szolgáltatás keretében hanem a megvásárolható kategóriában. A CD esetében nem fért rá jobb minőség a lemezre, de most mi áll ennek útjában ?

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!