ReSwitch: egy elkeseredett Apple fan, avagy ellenérv a szeretett Mac ellen

Általában switch sztorikat szoktunk leközölni, de bizony vannak olyan felhasználók, akiknek nem vált be ez a platform. Most egy ilyen történet következik.

2007 óta használok Macintosh számítógépet és mondhatom rabul ejtett mind a forma, mind az érzés, mind pegig a cég egész üzletpolitikája és terjeszkedése a világon!
Egy 17"-os iMac segített belekóstolni ebbe a nem mindennapi filling-be, amit a gépeik nyújtanak az aktuális OS X-el karöltve.

Azonban van az álomvilágnak árnyoldala is, amely alkalom attán felébreszti a magamfajta álmodozó embereket is. A már említett gép fél évnyi otthoni használat után nem küldte ki a képet a mini DVI - VGA átalakítón keresztül a TV-re. Határtalanul bízva az Apple minőségében azzal nyugtáztam a dolgot, hogy nem lehet hardveres probléma csak az átalakító vagy a szoftver lehet a hiba. Akkoriban vártuk már a Leopárdot, mondtam is magamban, hogy majd a frissítés megoldja, de nem így lett!

Akkoriban nagyon elfoglalt voltam a család és az üzletalapítás mellet a frissítés elhúzódott, így 2008 májusában derült ki számomra, hogy itt nagyobb baj van annál, amit prognoztizáltam. 3 napon belül Pesten voltam a szervízbe 1 héttel a garancia lejárta után. Ott megállapítottuk, hogy alaplaphibás és 180.000 ft + munkadíjért meg is javítják.

Itt jött az első törés, hogy egy ilyen hiteles és az egyenességéről híres cég 1 hét miatt nem foglalkozik azzal, ami nyilvánvaló, hogy egy "szétszedhetetlen" gépben, ami karcmentes és családtagként kezelt, az alaplap csak saját hibájából, magától bír tönkre menni fél év után. Kiegészíteném a tapasztalatomat azzal, hogy nálam még gép, akár laptop, akár pc nem ment tönkre soha, csak elavult. Felajánlottam nekik, hogy megváltom a plussz garanciát, de azt sem ált módukban elfogadni.
Nagyvonalú ember lévén a technika iránt érzett szerelem miatt még csak fel sem húztam magamat a dolgon, hiszen mi ez ahhoz képest, amit ez a gép már nyújtott nekem, hiszen az csak egy külső kijelző!

De előző állításomat be kellett, hogy igazolja az élet és 18 hónaposan megjelent a kijelzőn egy rózsaszín függőleges csík. Fórumon olvasgatva megállapítottam, hogy videokártya probléma lehet. Még mindig hidegvér jellemezte a viselkedésemet, mondtam úgy is jön ez a HD őrület veszek bele egy arra alkalmas video csatolót. Azonnal mentem is a szervízbe, hogy mik a lehetőségek, de ott megnyugtattak, hogy az én gépem integrált VGA-s és nem is lehet külső modult beletenni. Tehát alaplaphibás! JÉÉ, montam, csak nem! Még 4-5 hónapot bírt ezután, a csíkok csak úgy szaporodtak rajta, mígnem a fél kijelző elment és használhatatlanná vált a hőn szeretett gépecském!

ÉÉÉBBBRRResztő!!!!! - Mondtam. 320 e Forint(1 év garancia) - és még az újabb típusok sem tudják a HD-t! 1 hónap teljes otthoni számítógépes böjtöm után, úgy születtem újjá, hogy 100 e Ft (2 év garancia) Core2Duo, NVidia X3000 256MB VGA, 320GB HDD, WLan, Vista Home, HD teljeskörü kezelése. Különbség 220 e ft. (Már nem is olyan szörnyű az a Microsoft, sőt egyre jobb. Kitudja, ha bírja egy évig, akkor még lehet, hogy jobb is?)

A baj a dologban az, hogy soha senki nem tudott volna meggyőzni arról, hogy a Windows-os oldalt válasszam újra, de győzött az ész, a ráció és persze a pénz! Otthon netezni és szövegszerkeszteni, videózni, ilyen feltételekkel is lehet.

Félek soha nem lesz még egyszer bátorságom ilyen feltételek (ár, garancia) mellett felvállalni a kedvenc operációs rendszeremhez kifejlesztett gépeket, aminek a design-ja is a legjobb a világon!

Ábrahám János - Győr
229 hozzászólás
HPeet
2009. 05. 19. @ 11:34
HPeet képe

Az Vajon eszedbe jutott, hogy mi lett volna ha a gari lejarta elott lett volna idod visszavinni a gepet???

Lehet meg mindig Mac-et hasznalnal?

csuki
2009. 05. 19. @ 11:51

Akkor is lehúzás mac. Nem azért mondom én is beleszerettem. Csak az ember kifizet több százezret akkor egy ilyen gépért fel se merül benne hogy elromolhat. És szerimtem is rohadt kevés az egy év garancia. Ha már az apple azzal dobálózik , hogy a pénzedért minöséget veszel akkor legyen annyi vér a pucájukban, hogy eleve több garanciát válalnak.

törölt felhasználó
2009. 05. 19. @ 12:01

az a baj, hogy machintos-t használ és nem macintosh-t

egyébként meg sajnos igaza van. a szervízháttér egy kalap szar. nekem kezdetek óta szar a mbp-ben a suprdrive, de nincs idõm arra, hogy várjak a szervízre. majd mielõtt lejár a 3 év gari.

zephyr2000
2009. 05. 19. @ 12:16
zephyr2000 képe

Sala: Nem jól írtad! Majd a 3 év garancia után egy héttel vidd vissza. :DDD

FooLman
2009. 05. 19. @ 12:19
FooLman képe

HPeet: ha visszaviszi a gari lejárta elõtt, akkor igen nagy esélye van arra, hogy hetekig nincs gépe, mert még éppen bevizsgálják, mert még éppen nincs itt az alkatrész, mert még ...
(Hja, nekem is vacak az MBP-ben a superdrive, de amikor azt hallottam, hogy 3 hétig nélkülöznöm kellene, akkor úgy döntöttem, hogy nem is fontos DVD-t írni...)

Northway
2009. 05. 19. @ 12:49
Northway képe

FooLman: a legrosszabb az egészben, hogy ha gari után megy tönkre a Superdrive, akkor a szervizben írdatlan összegért raknak be egy újat vagy eBayrõl lecsapok egyet....

ANTIpc
2009. 05. 19. @ 13:03

Sala, FooLman: arra nincs mod, hogy szemugyre vegyek a geped, megallapitsak a hibat, berendeljek a dvd-t, hazaballagj a gepeddel, majd mikor az uj megerkezett csak akkor vidd be a gepet ujra a dvd cserere?

Narayan
2009. 05. 19. @ 13:07
Narayan képe

Ez mikor is tötént? Ha most, akkor nem kell aggódni, 2 embert már segítettem ebben.
A lényeg nem kell feladni!!!! Nehogy má ne legyen bennük loajlíítás:))) vagy mi...

1. Fogyasztóvédelem
2. Bíróság
3. Aszatlcsapkódás
4. Média
5. Nem hideg vér

szoval van lehetõség, csak egy kicsit szûkösek a határaid, mert gari után léptél.
Fontos a fellépés, légy határozott! Elvoltál utazav, most jött kia hiba, most tudtál erre idõt szánní..)

Sorry, de ezek mindíg kiakasztanak,

iPutyu
2009. 05. 19. @ 13:13
iPutyu képe

Ne haragudj meg, de ezt te cseszerintetted el.
Gondolom az autóddal nem így teszel ha rossz.
Amikor láttad, hogy nincs kép a külsõ kijelzõn akkor kellett volna elvinni a szervízbe. Marhaság, hogy nincs idõd rá és ezt te is tudod. Vársz a Leo-ra...A garancia után egy héttel pedig volt idõ elmenni...
Szar itthon a szervízháttér ez világos, de lehet hozzá alkalmazkodni. Valamint nekem sem volt még egyetlen Mac-el sem volt bajom.

A másik dráma, hogy ha neked megfelel a Win akkor mi a túrónak vettél Mac-et? A két gép között nem az a különbség, hogy az egyik csillivilli. Az is persze. A szoftver az igazi különbség. Az Osx, az iLife, az iWork a használhatóság és egyszerûség a hálózati beállításoktól az internetezés biztonságáig.
Ezek nem hiányoznak?
Ha nem akkor korábban döntöttél rosszul, ha igen akkor most.
De mindenképpen te vagy a hibás.

A Mac is egy mûszaki cikk. Úgy is kell vele bánni. Valamint a sztorid messze nem áll fedésben a bõven túlnyomó többség tapasztalataival és döntésével.

Terészetesen megértem és sok sikert a továbbiakban.

Lemezlovas
2009. 05. 19. @ 13:18
Lemezlovas képe

Talán ha úgy tettél volna ahogy az emberek 99,99%-ban szoktak, azaz, hogy amint bajt észlelsz és elviszed szervizbe, akkor még ma is jó lenne.
Ez nem az Apple hibája, senki nem mondta, hogy nem romolhat el.

bojler
2009. 05. 19. @ 13:18

Köszönöm a hozzászólásukat azoknak az embertársaimnak, akik kellõ ésszel rendelkeznek ahhoz, hogy felfogják a cikkem lényegét és mondanivalóját.

Hpeet és Zephyr2000 esete tipikus eset, amikor a buta ember("fõleg az igazi magyar")így reagálja le a dolgot.
Ha figyelmesen végigolvassátok a cikket nem fröcsög a nyálam a cégre pontosan azért, mert tisztában vagyok a hibámmal, amit elkövettem!De köszönöm, hogy emlékeztettetek rá és hasonló jókat kívánok nektek is.Továbbá kívánom mindkét "igaz magyar" embertársamnak, hogy még rúgjunk bele mindenkibe aki a földön fekszik.
Kívánom még,hogy ha hatalmas eszük és tapasztalatuk miatt nem kerülnének soha ilyen helyzetbe, a megspórolt pénzüket költség gyógyszerre.
Ez megint nem az az üzenet amire válaszolni kéne!

Lemezlovas
2009. 05. 19. @ 13:22
Lemezlovas képe

FooLman
mondta:
#5 - 2009. május 19. @ 07:19

ha visszaviszi a gari lejárta elõtt, akkor igen nagy esélye van arra, hogy hetekig nincs gépe,...


Ha gari után viszi vissza akkor sincs hetekig gépe meg még perkálhat is. Most akkor melyik a rosszabb?

iPutyu
2009. 05. 19. @ 13:23
iPutyu képe

Bojler!

Nem tisztem megvédeni õket, de nincs igazad.
Nem bántott senki, nem rúgott beléd senki!
Egyszerûen elcseszted és kész.

Ha az új autód garanciaidõn belül elkezd dadogni akkor megvárod míg lejár a garancia majd elviszed a szervízbe és azt állítod, hogy az X márka egy szar és vissza zsigulit mert az bizony soha sem romlott el?

Nagyon sajnálom a veled történteket, de te vagy a hibás.

kismajom
2009. 05. 19. @ 13:28

Tökéletesen megéretem a reSwitch-ert. Igaz h õ is hibázott, nem ez a történet lényege.
Az 1 év gari nagyon szánalmas egy olyan cégtõl ahol a minõséget hangsúlyozzák folyamatosan. Értem én h Amerikában is 1év az általános gari-idõtartam, de mi Európában élünk és itt a 2év sztenderd.

Meg valahogy az is nagyon visszatetszõ h igen komoly pénzekért adják a +2év garit. Miért? Ha ezek a gépek hozzák az átlag gagyi pc színvonalát, amik szinte soha nem mennek tönkre, akkor mégis miért ilyen drága? Vagy lehet h ezzel az Apple maga is meismeri h a gépei megbízhatósága eléggé kétséges?

bojler
2009. 05. 19. @ 13:34

iPutyu és Lemezlovas.
Nektek teljesen igazatok van. Pontosan azért nem verek port a dologból, mert tisztában vagyok a hibámmal és erkölcstelennek is tartanám.
A lényeg, hogy nem sajnáltatni akarom magamat, csak a dolgok árnyoldalára akartam felhívni a figyelmet, mégpedig arra, hogy a hiba teljesen hétköznapi és nem is várja senki,még a NASA-tól sem, hogy hiba nélkül építsen. Azonban észre kell venni, amikor hobbiszerû használatnál ilyen támogatást kap az ember egy nívós cégtõl aki 3-szor annyit kér a gépeiért, mint mások...igen nem biztos, hogy megér ennyit a "Filling és a Design"
U.I: Próbáljátok ki az Oakley
cég garanciáját, na az gari!

Ujváry Béla István
2009. 05. 19. @ 13:35

Van egy idevágó történetem a Logitechrõl. Vettem 2 éve egy MX revolution egeret, akkor több, mint 30 ezer forintért. Használtam is boldogan kb 1 évig (gari lejárt) amikor is a drága elkezdett duplákat kattintani a bal gombbal. Teljesen véletlenszerûen. Elég idegesítõ dolog. Szétszereltem gyorsan, hátha koszos. Sajnos nem ez volt a baja.

Olvasgattam a neten és láttam, hogy sok embernek van ilyen gondja, de 'el voltam havazva' így eltettem és elõvettem ideiglenesen a mighty-terrible-egeret.

(OFF A mai napig nem értem, hogy évekkel a koszolódós golyó megszûntetése után miért kellett felülre egy golyót rakni, amit ráadásul meg sem lehet pucolni...)

Használtam is sokáig, kényelmetlen is volt és egyszer annyira felbosszantott, hogy nem lehetett görgetni, hogy megint elõvettem az MXR-t, hátha megjavult. Persze nem. :) De új erõre kapva, felhívtam (volna) a Logitech magyar képviseletét. Elérhetetlenek voltak. Nem kapcsolható. No comment. Ezért aztán skype segítségével, fillérekért felhívtam a svájci központot és elmondtam nekik mi a gondom. Bekérték az adataimat, az egér sorozatszámát, típusát, aztán két nap múlva felhívtak, hogy küldenek egy újat, UPS-el, ingyen...

Azt hiszem értitek mirõl van itt szó. Van egér 2000 Ft-ért is, de az MXR egy prémium termék, prémium szolgáltatással. Többek között ezért fizet az ember érte jóval több pénzt. A Mercedes is ilyen. Meg a Macintosh is ilyen. Kéne legyen. Hogy ebben az esetben éppen miért nem volt ilyen, az majdnem mindegy, de elszomorító.

Hozzá kell tenni, hogy ha feladtam volna amikor nem értem el a magyar Logitechet, most nem lenne új egerem.

Aki meg Mac-rõl PC-re vált annak úgy kell. ;) No offence. :)

iPutyu
2009. 05. 19. @ 13:35
iPutyu képe

kismajom.
A magyar szabályozás és talán az európai is egy évet ír elõ.
MINDEN elromolhat! A Mac is! Ez nincs statisztikailag közvetlen összefüggésben az általános adatokkal.
Nem igaz, hogy kétséges a megbízhatóság.
A megbízhatóságról és elégedettségrõl statisztikák vannak. Ezek a legendák onnan valók. Nem az Apple-tõl.

1- igyekezz jól használható, megbízható márkát választani.
2- ha elromlik vidd szervízbe

Ez mindenre igaz.

BRinyo
2009. 05. 19. @ 13:40
BRinyo képe

Azért érdemes elgondolkodni, hogy autóra van 3-7év gari, ezekre a geek cuccokra meg csak 1. Holott ez a prémium márkák netovábbjaként reklámozott akármi. Aztán amikor ilyen topic-ok nyílnak:
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/33508/
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/33505/
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/33511/
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/33492/
akkor felmerül bennem a kérdés, hogy miben különböznek az ezeket használó emberek a többiektõl? Semmiben, egyszerûen nekik ez jön be. El kell fogadni, hogy van akinek bejön, van akinek nem.
Az meg a másik, hogy már megint lehet kommentelni. Azaz tomcat írása óta másodízben, viszont azóta volt sok switch story. Most akkor vagy adjunk okot a flame-re és lehessen minden switch story-nál kommentelni, vagy ne lehessen butaságokat írni, mint az elõttem írók némelyike megtette...

BRinyo
2009. 05. 19. @ 13:43
BRinyo képe

"Nagyon sajnálom a veled történteket, de te vagy a hibás."
Ki a hibás akkor, amikor hónapokig nincs géped, mert szervízben van? Érdeklõdj kicsit netman-nél, biztos tud ajánlani megbízható márkát - jó szervízzel. De az õ esetében is biztos õ volt egyedül a hunyó. Sokaknak a gép munkaeszköz és joggal várhatom el a prémium-márkánál a prémiumszolgáltatást. Csak ha megnézem az apple hazai színvonalát, akkor nem hogy prémiummárkának, de még ajánlottnak sem tekintem...

iPutyu
2009. 05. 19. @ 13:44
iPutyu képe

Bojler!
Az Apple nem kér háromszor annyi pénzt a gépeiért!
Körtét körtével hasonlíts!
Az Apple adja a szoftvert is és még sok mindent.

Valamint mi az, hogy "ilyen támogatás"??? Garanciaidõn túl nem cserélik ingyen az alaplapot????
Miért? Ezt ki teszi meg neked? Most komolyan...

Ha a Mac-et a dizájn és a filing kedvéért vetted akkor az hiba volt és semmit sem tudsz a gépedrõl. Semmit nem használtál ki a lehetõségeidbõl.

Ki látott már Mercit elromlani? Ki hallott olyanról, hogy egy SAAB-ban meghal valaki?

Van ilyen sajnos.

Ha az én gépeim közül bármelyik elromlana akkor azonnal felhívnám a szervízt. Ha nagyon drága volna akkor keresnék altarnatív megoldást. Ha pedig a javítás aránytalan a gép árához képest akkor elkezdenék egy másik beszerzésén gondolkodni.
De az is Mac lenne.
Nem azért mert agymosott vagyok, hanem mert csak pozitív tapasztalataim vannak és mert ez hasznélható és használom is.

BRinyo
2009. 05. 19. @ 13:46
BRinyo képe

"Meg valahogy az is nagyon visszatetszõ h igen komoly pénzekért adják a +2év garit. Miért? Ha ezek a gépek hozzák az átlag gagyi pc színvonalát, amik szinte soha nem mennek tönkre, akkor mégis miért ilyen drága? Vagy lehet h ezzel az Apple maga is meismeri h a gépei megbízhatósága eléggé kétséges?"
Nyilván errõl van szó. A dell alapból szinte a paletta 100%-ára ad 3-4év garit. De sok más gyártónál is van felárral +2év gari - jellemzõen 20-30e ft-os áron mérik...

BandiG
2009. 05. 19. @ 13:50
BandiG képe

Szerintem senki se állítja, hogy a mac hardver szuperjó minõségû és nem romlik el. Én már amikor vettem a macbookomat 2 éve, már akkor tudtam hogy mennyi baromi sok hardveres hiba van velük. Itt sokkal inkább a szoftver minõségérõl van szó.

iPutyu
2009. 05. 19. @ 13:51
iPutyu képe

Brinyo!

Az autó teljesen más! A 3 és 7 év pedig fõdarabra szokott vonatkozni és a kilóméter korlátozással együtt játszik...

A magyar szervízháttér szar. Ez tény. De nálunk nincs is jelen az Apple! Ezért nincs szervíz.
Egy országgal odébb nincs ez a probléma.

Természetesen nem abban hibás, hogy elromlott gépe, hanem mi a túróért nem vitte el a szervízbe??? És ezért miért az Apple a hibás?

BRinyo
2009. 05. 19. @ 13:51
BRinyo képe

"A magyar szabályozás és talán az európai is egy évet ír elõ. "
új termék esetében minimum 6hónapot...

bojler: Egyébként 2008 májusában ki lett cserélve az alaplap? Mert az még szinte garis kéne legyen...

zozo2001hu
2009. 05. 19. @ 13:53
zozo2001hu képe

Kedves Bojler!

Megpróbálok kreatívan hozzászólni. Tekintettel arra, hogy nem mobilgéprõl van szó hanem asztali desktop kategóriáról, így érdemes lett volna a 100e ft-ot úgy elkölteni, hogy OSX86 kompatibilis elemekbõl pc-t összerakni. (Lehet futna az osx86 a vásárolt gépeden, ezt nem tudjuk.)

Nagyon sokan váltottak haklira az elmúlt idõkben, talán pont ilyen tapasztalat miatt is amiket leírtál. Viszont továbbra is OS X-et használnak ezek az emberek, állításaik szerint teljesen problémamentesen.

Szóval a hakli téma picit olyan, hogy a kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt. :)

BRinyo
2009. 05. 19. @ 13:55
BRinyo képe

Az autó miben más? Talán csak nem az a baj, hogy használati cikket hasonlítok használati cikkhez? Nekem mind2 ugyanazt jelenti. A termék van értem és én támogatom azzal, hogy veszem, ha jó. És persze ajánlom is másnak, ha elégedett vagyok vele. Pedig nem kapok érte egy centet sem, amikor az újabbat veszem. Nem kell hasraesni a márkanevektõl. Fõleg nem a számítástechnika terén nem... Csak meg kell nézni, hogy made in asia és akkor el lehet gondolkodni, hogy miért készül ott? Elmondom, nem a minõség miatt. Azt sem mondom, hogy Ázsiából csak szar jön, de az esetek 99%-ában az olcsó elõállítás a cél és nem az, hogy neked évekig a megelégedésed szolgálja. Máskülönben kihalna a fogyasztói társadalom.

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:00
BRinyo képe

nnaja. óesikszre nincsen még hejessirásjavító magyarosítva

zephyr2000
2009. 05. 19. @ 14:01
zephyr2000 képe

Kedves János!

Köszönöm a hozzám intézett "kedves" :) szavakat. Valószínûleg igazad van, amikor "buta ember (fõleg az igazi magyar)"-ként jellemeztél.
Nekem négy darab Macintosh-om van, ebbõl egy Macbook. Mivel hordozható géprõl van szó, bátorkodtam a garanciaidõt meghosszabbítattni vásárláskor. Nem a garanciaidõ lejárta után kapok észbe! Neked is ezt kellett volna tenned VÁSÁRLÁSKOR.
Gondolom "buta ember"-ként csak nekem nem jut eszembe, hogy garanciaidõ után (tulajdonképpen egy szerzõdés lejárta után) garanciás problémámmal felkeressem a szervízt.

Ez a "gyógyszeres" rész pedig teljesen felvidított. :))) Eddig is mosolygós volt a reggelem, hát most már sokkal vidámabb lett.

Egyébként nem ítélem el, ha valaki visszavált a Windowsra. Nem lehet mindenkinek megfelelni, sõt nem is kell. Neked nem jött be a HARDVER (szoftverrõl nem írtál rosszat). Próbálj ki egy hackintosh-t!

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:02
iPutyu képe

Az autó motorja, váltója és hajtásláca bõven túl van méretezve.
De elektronikai problémából van bõven ott is!
Hidd el, hogy nagyon más az autó.

Én nem tartom magam fogyasztónak abban az értelemben, hogy semmi olyat nem veszek meg amire nincsen szükségem.

Autóból is lehetne gagyibb és számítógépbõl is itthon, de nem lesz mert ezek mûködnek.
Ha Lada azt tudja majd mint a Passatom akkor Ladám lesz. Ugyazez igaz a gépemre is.
Ezt megígérem.

sad_Vamp
2009. 05. 19. @ 14:04
sad_Vamp képe

Épp most akartam irni h megwannnak e nálatok huzatva h 1év garit adnak csk....nálunk eddig 2 volt, de vlmi történt mert most néztem és már nálunk is csk 1et adnak akárhogy is veszem SZÁNALMAS! - fõleg h az EUban minden ijjenre 2 év kellene h legyen, akkor most h a túróba wan ez?

iPutyu: annyira unalmas már ez a dolog h az "apple nem kér 3x annyit a gépeiért" a lóf@*t nem! fele (esetekben 4ed) annyi garit ad mint más márkás gyártó, más részt meg soxor annyit se bír ki mint a dzsunka PC szervíz háttér itt felénk meg nuku... akkó mirõl is beszéllünk? az 1ik haver most akar új gépet venni ajánlottam neki a minit/+xboxot/ (igy jobban jár elméletileg mint 1 böhöm géppel, és illene is a mostani igényeihez) meg is fogadta, de most már csk reménykedem h nem lesz vele problémája...

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:15
iPutyu képe

Hasonlíts össze két azonos erejû vasat és nézd meg azárkülönbséget. Esetenként az Apple olcsób. De ha drágább akkor a szoró bõven 2 alatt lesz. Ekkor vedd hozzá az ergonómiától az akkuidõn keresztül a oz OsX-en át az iLife-ig mindent! Ekkor gondold meg, hogy ugyanezt mennyibõl hozod össze Win alatt. A vírusvédelemrõl ne is beszéljünk.
És amikor mindennel készen vagy akkor nyiss meg winen négy külön ablakban négy különbözõ excell táblázatot... Szólj ha sikerült.
Bocsánat az OFF-ért.

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:17
iPutyu képe

Sajnos itt a magyar viszonyokkal van baj! Ez okozza a gondot.
Ha Londonban lennénk nem lennének ilyen gondjaink.

Steveee
2009. 05. 19. @ 14:19
Steveee képe

A cikk végére már csak az hiányzott:
"Bezzeg winesPC még soha nem romlott el a világ története során!"

kismajom
2009. 05. 19. @ 14:20

sad_Vamp,

Hát igen, az új miniben eléggé ijesztõ h még a processzort is beforrasztották! Csak remélni tudom h mindez nem azért történt h megspóroljanak néhány centet a procifoglalaton. De így legalább egy alaplapcserénél ($) a proci is mehet most már a kukába :(

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:21
BRinyo képe

Még mindig nem értem, hogy az autó miért más. Nem azért veszem, hogy: "nekem passat-om van", hanem azért, hogy a-ból b-be eljussak vele. Lehetne linkelni elégedett ladásokat és csalódott passat-osokat is. Semmi sem fehér vagy fekete, vannak árnyalatok. Vannak viszont emberek, akik ezt nem képesek megérteni - én õket is megértem, mert nem lehet mindenki nyugodt azzal kapcsolatban, hogy amit õ választott, az másnak nem felel meg valamiért. Rendszerint másokra akarjuk rátestálni a saját vágyainkat, mert azt hisszük, hogy mi magunk tökéletesek vagyunk, de ez messze nem igaz. :)

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:21
iPutyu képe

:-)))))

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:29
BRinyo képe

Ok, hasonlítsunk dell gépet apple-höz. Nekem ugyan nem kellettek notik sokáig, meg ha majd újra visszatérek komolyabban a hd videózásra, megint kiesnek a kosárból, de nyilván tudsz mutatni megfelelõ apple logós versenytársat ennek a szar dell laptopnak, amin elég jól fut az osx: http://www.sgnotebook.hu/shop/41764/Notebook/DELL_STUDIO_1537-12_FEKETE/

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:32
iPutyu képe

!
Windows-os környezetrõl beszéljünk!
A Hakli az más. Az egy jó keresztmetszet lehet, de itt nem errõl van szó! Egyelõre OsX-et nem kapsz a Dell mellé. iLife-ot sem.

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:36
iPutyu képe

Megnéztem ezt a gépet. Te viccelsz ugye?
Ez gagyi és ronda. Szar konfig. Vastag és nagyon csúnya. Nem látok benne kamerát sem hirtelen. A fehér legutolsó MB 290 bruttó.
Szóval errõl beszélek...

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:40
BRinyo képe

Nem, de nekem nem is fontos. Vírusom így sincs, annyira béna azért már nem vagyok. Meghibásodni meg minden képes, ami bonyolultabb egy zsírozott faéknél. De még az is, ha kiszárad/eltörik. Szóval kár itt feszegetni, hogy nincs alternatíva a mac-re, mert sajna létezik. Ezt nem tudom bojler mennyire látta meg, vagy mennyire nem, de az õ dolga eldönteni, hogy bevállalja-e a haklit vagy sem. Azt megint kár mondani, hogy bonyolult a hakli, mert aki winhez sem ért és switch-el, az osx alatt is kínlódni fog. Fõleg érdekes lesz, ha majd jön az elsõ probléma és mindenki a jótevõ jogjavításra, meg a linux-like termináltúrásra biztatja. Tesztelem fél éve a win7-et és érdekes, hogy nem akarok mindenáron OSX-re váltani. Egyedüli program ami hiányzik, az a FinalCutStudio3. Majd ha megjelenik, megnézem, sikerült-e optimalizálniuk eléggé, mert a 2-es elég szégyenletesen fut egy korszerû vason, korszerû videót vágva. A CS4 is elég gáz OSX alatt - imho szégyen mi lett a hírös nagy kapcsolatból.

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:40
iPutyu képe

Erre a Dell-re kell tenni egy haklit és spórolt 40 rugót. Bukott egy kamerát és nyert három év garanciát. Persze nem tudjuk, hogy mit bír a vas. A mi céges Dell-jeink több mint 3K-ért egy rakás szarok. Csak baj van. Szervíz-rendszergazda állandóan.

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:44
BRinyo képe

Kifejtenéd bõvebben, hogy mi benne a gagyi? Mitõl szar a konfig? a fehér macbook mitõl jobb ennél hardware-ben? Kamera pedig van benne, csak végig kéne olvasnod a listát. És nem zsigerbõl fikázni...

turista
2009. 05. 19. @ 14:44
turista képe

"alkalom attán" : komolyan nehezedre esett volna magyarul írni?

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:45
iPutyu képe

Van egy barátom aki programozó. Egyetemista a srác még úgyhogy zseton az nincs.
Vett egy négymagos brutál pc-t. Föltette a Haklit rá és hasít a gép mint az állat.Mac Pro szintû gépe van sokkal olcsóbban....Nincs ellenérvem.
Van mellette egy MacBookja amitõl meg nem válna soha....

iPutyu
2009. 05. 19. @ 14:47
iPutyu képe

Brinyo!
Az elõtted levõ hozzászólásomban korrigáltam!
:-)
De az, hogy ronda az biztos...Nem venném meg.

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:51
BRinyo képe

Te nem vennéd meg, de valaki, akinek pl autocad-en kell dolgoznia, vagy céges környezetben egyéb célprogramon, az meg apple-t nem venne. Mert neki nem jó. Te is csak azért fikkantottad le, mert neked nem felel meg. Nem azért, mert tényleg szar lenne. Illetve van benne keserû szájíz - elõzõ céges tapasztalat miatt. De most akkor induljak el azzal, hogy az én szar OEM alkatrészekbõl összetákolt pc-men jobban fut(ott) az OSX, mint sokak gyári, márkás apple gépén? És mondjam azt, hogy akkor most mi a jobb? Venni drágán valamit és reménykedni, majd megy valahogy? Vagy venni valamit olcsón és használni, tudva, hogy nem ez a legjobb? Lenne drágább is, de annak lenne más hátránya. Így inkább vállalom a kisebb kockázatot és élek vele. Ez persze neked már nem felel meg, mert mások az igényeid és nyilván a lehetõségeid...

Lex
2009. 05. 19. @ 14:53

Nekem egy macbook pro ment gajjra 2 évesen.... ami szintén alaplaphibás volt és ráadásul elvileg a csereprogramos amit nem cseréltek.... :/ magyar szervízrõl ennyit.... de nem keseredtem el megfogtam lebontottam és kiárultam darabokban :D és vettem egy Macbookot :D buktam rajta kemény 50ezret... az semmi :D sztem az értékromláshoz képest (igaz csak az amcsi vétel miatt) Jó nyilván egy iMacet nehezebb darabokban eladni de sztem semmi sem lehetetlen hisz a magyar szervíz árak iszonyú durvák... magyar bill csere a macbookon 50ezer :O no hát én 16ezerért lõttem ebayrõl és kicseréltem itthon :D ennyi :P és eBayrõl vettem magyart ez benne a legnagyobb poén :D csak utána kell kérdezni :D

Amikor elromlott a MBP akkor én is totál kétségbeestem mert nekem is a lehetõ legrosszabb idõben a vizsgaidõszak kellõs közepén ment szét ami informatikus lévén ugye nem a legjobb...és 1 hónapig egy kölcsön Acer-en voltam kénytelen lenni XP-n.... mindennek van hibája és elõfordulhat bármivel... de én akkor is inkább maradok az apple-nál mert még így kevesebb a gond mint a windowssal :D

BRinyo
2009. 05. 19. @ 14:57
BRinyo képe

Mire hivatkozva nem cserélték?

bojler
2009. 05. 19. @ 15:00

Ha valaki átolvassa az összes hozzászólást most már tud gyúrni magának egy jó, a valóságot teljesen fedõ dolgot!Ez a jó ezekbe a fórumokba!

Számomra az jött le, hogy nem beszélek hülyeséget, de tényleg nagy bal*asz voltam(ezt tudom is egyébként).
2008 májusban volt amikor egy héttel a gari lejárta után voltam a szervízbe és akkor sem cserélték ki!(válasz Brinyo kérdésére)

zozo2001hu ajánlása már nekem is eszembe jutott és meg is fogom próbálni a Osx-el, de gondolkodtam a hackintos-on is.

Lényeg a lényeg, hogy kb. 5 e forint gyártási költségrõl beszélünk és tényleg nem mindennapos a probléma.(nem is kapok bontottat!) Ilyenkor jön az, hogy egy komoly cég megoldást talál a dologra.
Pl.: az Oakley tudja, hogy jó szemüvegeket gyárt, de sokat romlott az utobbi idõben a minõsége.(õ sem maradhat ki az ázsiai gyártásból!) Nem is figyeli a garanciaidõt, blokkot ilyesmit, hanem egy jelképes összeggel(2.500), amikor gond van, megújítja azt és szó nélkül cseréli akár 3 szor.
Ezt hiányoljuk a Apple-nél.Ez egy olyan meghibásodás, ami teljesen egyértelmû, hogy gyártási hibából származik!

U.I.:Már azt néztem, hogy melyik legyen a következõ Mac-em és azonnal +2 év garival jött volna,amikor meghallt teljesen, de így nem mertem ennyi pénzt feláldozni mégegyszer.Ez áll szemben 5 ezer forinttal és egy örök életre szóló gesztussal! Én ezt hívom hosszú távú üzletpolitikának!

iPutyu
2009. 05. 19. @ 15:02
iPutyu képe

BRinyo!
Nem vagyunk ellentmondásban!

Notiban egy MBP-t használok. Nagyon szeretem.
Asztaliban egy iMac-et és a feleségemnek van egy fehér MB-ja. Valamint nyomtatószervernek van egy 10 éves iMac G3 OsX-el. ... :-)

Azért írtam le egy barátom hakli gépét mert teljesen egyetértettem vele. Neki MacPro szintû gép kellett de annyit soha nem tudna kifizetni. Megoldotta.
Nekem asztaliban az iMac tökéletes. Mire összeteszek egy vasat egy elfogadható külsejû és hangerejû házba hozzáteszek egy 20"-os monitort, hozzádugok valami hangszórót a tetejébe meg egy kamerát és ráteszek egy OsX-et addigra lesz egy ronda, telekábelezett illegális cuccom ami nagyhjából ugyanannyiba került...
Ezért van iMac-em.

Abszolút elfogadom az összes többi véleményt és döntést is.
Én nem vennék Dellt 40 rugó kedvéért az biztos.

Én már régen a munkámat végzem egy értekezleten amikor a kollégáim a konektorokat kereskélik a nagytárgyalóban....Nekem ez a Mac.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!