Cukorbetegek megsegítésén dolgozik az Apple

Az Apple olyan technológiákon dolgozik, melyek segítségével szúrás nélkül megállapítható lenne a vércukorszint. Varázslat is van a dologban?

A CNBC információi szerint az Apple-nek van egy bizonytalan besorolású irodája Palo Altoban, ahol egy kis csapat biomedikus mérnök dolgozik a vércukorszint egyszerűbb mérésén.

Az Apple vércukorszint méréssel kapcsolatos tanulmányai állítólag még Steve Jobs idején elkezdődtek és azóta csak fontosabb lett a cégen belül az egészségmegőrzés és a betegségek megelőzése.

”A glükóz csoport forrásaink szerint Johny Srouji-nak, az Apple hardveres technológiák csapatának vezetőjének jelent (…)

Egy ember azt állította, hogy az Apple olyan optikai szenzoron dolgozik, ami keresztülvilágítaná a bőrt és a glükóz jeleit mérné.”

Ez egyáltalán nem meglepő hír, már jóval korábban felmerült, hogy az Apple olyan szenzorokon dolgozik, amiket az Apple Watch-ba dobhatna. A korai jelentésekben vérnyomásmérőről és egyéb szenzorokról is volt szó, de ezeket végül az Apple dobta, mert nem voltak elég pontosak és megbízhatóak.

Jó tudni, hogy ilyen hozzáállással dolgoznak, mert így amikor megjelenik a vércukorszint mérésre alkalmas Apple Watch, tudhatjuk majd, hogy pontos értékeket ad.

Egy pontos vércukorszint mérő pedig sok ember számára tenné kívánatossá az Apple Watch-ot.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!