Csökkenő Mac eladások

Az Apple nem frissíti számítógépeit, a piac pedig azzal válaszol, hogy nem vásárol. Meglepő, mi?

A Gartner elemzőcég becslései alapján az Apple kevesebb Mac-et adott el, mint egy éve és a cég részesedése is csökkent a számítógépek piacán.

Ha minden igaz, 4,9 millió Mac talált gazdára 2018 harmadik negyedévében, ami 8,5%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. Emellett a Mac piaci részesedése is csökkent 8%-ról 7,3-ra.

Ezzel az Apple még mindig a negyedik legnagyobb PC gyártó a világon a Lenovo, HP és Dell után, de ez inkább csak a lendületről szól, mintsem az Apple idei munkájáról.

Ahogy látszik, az Apple piaci részesedése eddig is izgalmasan ingadozott, de talán most egy picit rosszabb a helyzet, mint általában.

Idén egyedül a MacBook Pro család frissült (részben), az Apple nem adott ki új MacBookot, MacBook Airt, a Mac mini pedig nem frissült 2014 óta.

Ráadásul az Apple-nek úgy sikerült csökkentenie eladásait és piaci részesedését, hogy a számítógép eladások 0,1%-ot nőttek a tavalyihoz képest.

A Gartner mellett más elemzőcégek is úgy érzik, hogy a Mac eladások csökkentek. Az IDC szerint például 11,6%-os csökkenésről van szó és az Apple az idei harmadik negyedévben csak 4,8 millió gépet adott el.

A pontos csökkenést csak az Apple negyedéves bejelentése után tudjuk majd meg, ahogy azt már megszokhattuk a cégtől.

2 hozzászólás
TigerCat-hu
2018. 10. 11. @ 12:32
TigerCat-hu képe

Kb. ennyire érdekli őket. Hasít az ájfon biznisz, minek törjék magukat?

idata
2018. 10. 11. @ 18:40
idata képe

Mondjuk ha vesz valaki egy mac minit, ami 1456 napja nem volt frissítve.
Hazaviszi és a következő osx-et, bocsánat macOS-t már nem is lehet majd feltelepíteni mert addigra az a gép nem lesz támogatott.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!