Craig Federighi: Az acfelismerő egy felhasználóra lett tervezve, nem tud több arcot megtanulni

Az iPhone X Face ID arcfelismerője gyors és pontos, de sajnos csak egy arcot képes azonosítani. Craig Federighi egy vásárlónak írt válaszlevele alapján nem valószínű, hogy a közeljövőben ez változni fog.

A felhasználó az e-mailben az iránt érdeklődött, lehetővé teszi-e a jövőben az Apple, hogy az arcfelismerő egynél több arcot is megjegyezzen. Elmondása szerint a feleségével gyakran kerülnek olyan helyzetbe (pl. vezetés közben), mikor szükségessé válik, hogy fel tudják oldani egymás telefonját. Erre a korábbi ujjlenyomat olvasós technológia tökéletes volt, hiszen akár öt ujjat is képes volt megtanulni, az arcfelismerő azonban csak egyet tud.

Íme Federighi válasza:

Kedves Steve (és Allison)!

Köszönöm a leveled.

A Face ID jelenleg egy felhasználó azonosítására szolgál. (Valójában az ujjlenyomat olvasó is egy felhasználó több ujját hivatott felismerni, hogy jobb és bal kézzel is használhassa a készüléket, nem pedig másokkal együtt.)

Természetesen a visszajelzésedet figyelembe fogjuk venni a jövőben, mikor a Face ID fejlesztésén dolgozunk.

Köszönettel:

Craig

A válaszból kiderül, hogy a több felhasználót azonosítani képes ujjlenyomat olvasó sem szándékosan lett így tervezve, és csupán a vásárlók kreativitása miatt töltött be ilyen funkciót. Bár az Apple szoftverfejlesztési igazgatója biztosította a levél íróját afelől, hogy igyekeznek majd ilyen irányban is gondolkodni a jövőben, nem valószínű, hogy ez túl hamar bekövetkezik.

Az arcfelismerő azért válik be, mert sokkal nehezebb átverni, mint az ujjlenyomat olvasót. Egy vietnámi cég, a Bkav ugyan sikerrel járt egy 3D nyomtatott maszk segítségével, de ez nem olyasmi, ami miatt az átlag felhasználónak aggódnia kellene.

A mindennapokban az arcfelismerő bizonyult a legmegbízhatóbb biztonsági zárnak az iPhone X-hez, de megbízható személyekkel sajnos egyelőre még nem oszthatjuk meg.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!