Biztonságos kukaürítés?

Pantherben van egy funkció, amely segítségével biztonságosan lehet a kuka tartalmát üríteni, azaz a törölt fileok többé már nem állíthatók vissza valamilyen adatmentő program segítségével. Kiderült viszont, hogy a "Secure Empty Trash" olyan fileokat is töröl időnként, melyek még mindig használatban vannak. Ennek a problémának különböző programok különféle módokon látják kárát.
Windows Media Player használata közben például a lejátszott film egyszerűen megállhat és a program hirtelen kiléphet. Kritikus rendszerfileok esetében ez sokkal rosszabb eredményeket is produkálhat, amit esetleg csak a rendszer teljes újratelepítésével lehet kiküszöbölni.
Ezért azt ajánljuk, ne használd ezt a funkciót amíg az Apple nem ad ki hivatalos szoftverfrissítést mely megoldja ezt a problémát. Link:
http://www.macfixit.com/article.php?story=20031124073015274
3 hozzászólás
segabor
2003. 11. 26. @ 05:24
segabor képe

Szegény Panther! Úgy "viselkedik", mint minden x.0-ás verziószámú szoftver. A határidõ miatt gyorsan ki kellett adni és biza, akadnak benne még csúnya bugok (én a hálózatfelismerésével szenvedek). De eccer csak kinövi magát és jajj lesz szegény Longhornnak! :D

dombi
2003. 11. 26. @ 05:43
dombi képe

Ha a Longhorn egyaltalan kijon...mikorra an betervezve? 2006 talan? Addigra mi mar tul leszunk Tom-on, Garfield-on, es Luciferen. :-P

ben
2003. 11. 27. @ 19:37
ben képe

hehe, jaja. macskanevekbõl nehéz lesz kifogyni. én már várom a Mac OS X 10.9-et, kódneve: SICC

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!