Az új MacBook Pro-ról is visszaállíthatók az adataid

DFU módban továbbra is megszerezhető az új MacBook Pro modellek SSD-jének tartalma.

Amikor az Apple bemutatta az iMac Pro-t és a 2018-es MacBook Pro családot, sokan felkapták a fejüket, hogy az SSD háttértár vezérlését is a T2-es csipre bízta az Apple.

Emiatt a már megszokott csatlakozó nem található meg az SSD lapkákon és az adatok lementése egészen idáig lehetetlennek tűnt.

Pánikra azonban semmi ok, egy megfelelő Thunderbolt kábellel, egy DFU módba rakott géppel, egy másik Mac-kel, melyre van kötve egy külső merevlemez és az Apple egy saját belső adathelyreállító alkalmazásával megoldható a szituáció.

Ahhoz, hogy ez a trükk összejöjjön, az Apple szerint egy “legalább részben működő” alaplap és egy bekapcsolható számítógép kell.

Az alkalmazás 10-20 perc alatt particionálja a külső merevlemezt, de az Apple felhívja a figyelmet arra, hogy a másolás akár 2 napig is eltarthat.

Nyilván az Apple belső diagnosztikai alkalmazása, mely képes erre is, nem fog kikerülni, de jó tudni, hogy ha meghibásodik új iMac Pro-d vagy MacBook Pro-d, akkor sem kell lemondanod az adataidról.

1 hozzászólás
soyer
2018. 09. 26. @ 14:36

Tehát ha elromlik az alaplapod, akkor bukod az adataidat, ha nincs mentésed. Továbbá ha ilyen esetben, vennél ( vagy kapnál kölcsön) egy másik hasonló macet, nem tudod átrakni csak úgy az ssdt.
És mivel valszeg megszüntetik a touch bar nélküli macbook prot, így csak ez a 'megoldás' lesz majd kapható.
Nem tudom már megvédeni az Apple megoldásait sajnos, továbbá a mostani értékrendszere mögé sem tudok beállni.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!