Az új iPhone-ok vezeték nélküli töltést és vízállóságot kapnak

Durva dolgokon dolgozik az Apple.

A Nikkei Asian Review japán oldal beszámolt róla, hogy a Wistron vezérigazgatója, Robert Hwang is úgy véli, hogy az Apple idén vezeték nélküli töltést támogató telefonokat fog kiadni, amik vízállóak is lesznek.

A Wistron vezetőjének már jobban lehet hinni, mint egy átlagos pletykaoldalnak, hiszen a Wistron az Apple indiai gyártópartnere.

A gyártási folyamat a korábbi generációs iPhone-okhoz képest nem változott nagyon, bár a vízállóság és a vezeték nélküli töltés pár újfajta tesztelési módszert igényel és a vízállóság miatt módosítani kell az összeszerelési folyamaton”, mondta Hwang a cégének éves részvényesi találkozóján szerdán.

Persze valószínűleg Hwang valójában csak egy víztűrő kialakításról beszél, ami gyakorlatban IP68 besorolást jelent.

Az iPhone 7, az első vízzel barátkozó iPhone besorolása IP67. A 6 azt jelöli, hogy a lehető leginkább ellenáll a pornak, a 7 pedig azt jelenti, hogy 1 méter mély vízben fél óráig kibírja a készülék.

Az IP68-nál a 8-as azt jelenti, hogy 1 méternél mélyebb vízben is bírja a készülék a fél órás merítést. Ez sokat segít majd a strandolóknak.

Ami a vezeték nélküli töltést illeti, az Apple nagyjából meg is erősítette azzal, hogy visszavált az üveg hátlapokra.

4 hozzászólás
solnay
2017. 06. 15. @ 08:24

"Durva dolgokon dolgozik az Apple." :-)
Ebben pontosan mi is a durva? Hogy más gyártóknál már évek óta szabvány mind a két "durva cucc"?! Vagy az, ahogy majd kommunikálják, hogy ez "micsoda innováció"?! :-)
Pazar! :-)

j2smith
2017. 06. 15. @ 13:51
j2smith képe

Ezt a "vezeték nélkül" töltést baromira nem értem. Azt igen, hogy Jobs már régen halt meg. Ő mondta, hogy értelmetlen a dolog. Nem mindegy, hogy egy dugót, meg egy kábelt kell-e cipelni, vagy egy dugót, meg egy adaptert? Ez mivel jobb? Lásd Apple Watch. Ahhoz is cipelni kell a fali dugót, plusz a kábelt. És még az energia felhasználásra is rossz hatással van. Mert hogy a hatásfoka egyértelműen rosszabb.

Nagy Konstantin
2017. 06. 18. @ 05:48
Nagy Konstantin képe

@j2smith az Apple Watch-nál a vízállóságot szokták felhozni indokként, de amúgy kicsit engem is zavar, hogy tölthetem 2 óráig az Apple Watch-ot, pedig Lightning csatlakozón keresztül 20 perc alatt végezne.

j2smith
2017. 06. 18. @ 14:36
j2smith képe

Az elso szeria nem vizallo. Cseppallonak is nehezen mondhato. Az en oramat az izzadtsag 1 ev alatt megette. Es igen, sportolasra hasznalom, akkor meg szoktam izzadni. Mert hogy Apple Watch Sport verziom van. De tok mindegy, a legres baromira tont a hatasfokon.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!