Az utolsó negyedévben eladott okostelefonok 99,6%-án Android vagy iOS fut

A Gartner friss felmérése szerint a Google és az Apple mobil platformja majdnem teljesen lefedi a piacot.

A Gartner elemzőcég friss felmérése megerősíti azt, amit alapból is gondoltunk: az iOS és az Android a két legnépszerűbb platform és a többiek labdába se rúgnak.

A legutóbbi negyedévben 432 millió okostelefont adtak el, ebből 352 millión Android futott (81,7%) és 77 millión iOS (17,9%). A Windows Phone 0,3%-ot szerzett, a BlackBerry pedig kerekítési hiba, a felmérésben 0,0%-on jelenik meg. A BlackBerry operációs rendszere alig 200 ezer darab eladott készüléken fut.

Ha most tippelni kéne, egyértelműnek tűnik az iOS-t és az Androidot vezető platformoknak megtenni, de ez nem mindig volt így. A Gartner 3 éve még azt jósolta, hogy 2017-re a Windows Phone meg fogja előzni az iOS-t és a BlackBerry is jelentős szereplő lesz még a piacon.

A Gartner már semmilyen jóslatot nem tett mostani publikációjába, talán jobb is így.

Érdemes még megjegyezni, hogy 7%-kal több okostelefont adtak el az utolsó negyedévben és hogy a Samsung eladásai már 2 egymást követő évben csökkentettek, idén 2,9%-kal. A koreai cég részesedését főleg a feltörekvő kínai gyártók kapkodták el és nem az Apple.

Ha már a Gartner nem jósolt semmit… szerinted mi lesz a helyzet 2020-ban?

3 hozzászólás
Titi
2017. 02. 18. @ 07:15
Titi képe

"Most egyértelműnek tűnik az iOS-t és az Androidot vezető platformoknak megtenni, ha tippelünk, de ez nem mindig volt így." – fussunk neki még egyszer, komolyan mondom.

oze05
2017. 02. 19. @ 05:31
oze05 képe

Szerintem érdemes lenne a cikk címével egy kicsit óvatosabban bánnod, mert az adatok ez nem támasztják alá, csak azt, hogy 206 Q4-ben az eladott okostelefonok esetében igaz ez a szám.

"a Samsung már 2 egymást követő évben csökkentette eladásait" - Csak a pontosság kedvéért: Nem a Samsung csökkentette az eladásait, hanem a vevők vettek kevesebb Samsung-ot. Ugye érted a különbséget?

Nagy Konstantin
2017. 02. 19. @ 11:00
Nagy Konstantin képe

Javasolt módosítások elvégezve ;-)

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!