Az iPhone is képes az alkalmazások közti drag-and-drop funkcióra?

Az Apple bevezette ugyan a drag-and-drop funkciót az iOS 11-gyel, de ugyanazzal a lendülettel ki is herélte azt az iPhone-okban. Míg iPad használatával bármilyen alkalmazásból áthúzhatunk elemeket másik alkalmazásba, iPhone készülékeinken csak alkalmazáson belül működik a funkció.

A helyzet látszólag nem abból adóik, hogy az iPhone-on futó iOS 11-ből kihagyták volna a drag-and-drop funkciót. Steve Troughton-Smith, akinek jó szeme van az Apple termékek rejtett funkcióihoz, felfedezte, hogy az operációs rendszer iPhone-ra írt változata is tartalmazza a szükséges kódot, de az sajnos le van tiltva.

A fejlesztő megvizsgálta az iOS 11 béta verzióját, és ez alapján úgy sejti, hogy az iPhone 8 fizikai Főgomb híján egy érinthető gombbal helyettesíti majd azt. Mivel az iPhone-ban nincs osztott képernyő és alulról felgördülő Dock, a Főgomb tökéletes célpontot képezne az odahúzott tartalmak számára.

Táblagép használatával persze könnyedén kiküszöbölhető a probléma, de azért reménykedünk benne, hogy az iOS 11 hivatalos megjelenéséig az Apple meggondolja magát, és az iPhone felhasználók számára is elérhetővé teszi az alkalmazások közti drag-and-drop funkciót.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!