Az Apple Watch is elhagyhatja a gombjait

Miután az iPhone 7-nél jól ment a főgomb elhagyása, az Apple folytatná a mozgó alkatrészek kiirtását.

A Fast Company információi szerint az Apple Watch következő generációján nem lesznek fizikai gombok, az oldalsó gombot és a digitális koronát egy új Taptic Engine-nel rezgetett szilárd gomb váltja majd.

Az Apple megtartja az Apple Watch jelenlegi gombkiosztását, egy gomb és egy digitális korona marad az eszköz egy oldalán, de egyik sem lesz fizikailag kattintható. Nyomáskor a Taptic Engine rúgja majd meg a felhasználó csuklóját, ezzel valódi gomb érzetét keltve. (A digitális korona továbbra is forogni fog a tartalom navigálásához.)

A Fast Company által leírt újítás egyáltalán nem tűnik olyan elképzelhetetlennek, hiszen az Apple már az iPhone 7 főgombjával és a MacBook trackpadjával is bebizonyította, hogy jól tudják elhitetni velünk, hogy valami gomb – miközben csak egy szilárd anyag.

Egy szilárd gomb segíthet az Apple Watch szigetelésében, valamint a kevesebb gomb könnyebb hibalehetőséget és több belső helyet is jelenthet.

A Fast Company egyelőre még nem biztos, hogy az idei Apple Watch-ba bekerül-e ez a funkció, azt is elképzelhetőnek tartják, hogy csak a 2019-es modellben látjuk majd a gombok eltűnését.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!