Az Apple nem bízza a véletlenre a kódbeolvasást

Az Apple igazán komolyan veszi, hogy az ajándékkártyáik hátuljáról biztonságosan és gyorsan lehessen beolvasni a beváltási kódokat.

Több országban a boltok polcain lehet iTunes és App Store ajándékkártyákat találni. Ezek hátulján kódok találhatóak, amiket az App Store vagy iTunes Store alkalmazással iOS-en és iTunes-ban macOS-en be lehet váltani.

A kódokat be lehet gépelni a tradicionális módszerrel, billentyűzet használatával vagy le is lehet fotózni a kártyát.

Az utóbbi lehetőség keltette fel az Equinux fejlesztőcég érdeklődését és nekiálltak felderíteni, hogy az Apple milyen fekete mágiát használ a beolvasáshoz.

Arra jutottak, hogy az Apple egy egyedi betűtípust használ, ami nem egyezik meg semmivel, ami Mac-en megtalálható az alapértelmezettek között.

Miután viszont az iTunes is használja a betűtípust, így tudták, hogy valahol a rendszerben megbújik. Végül a CoreRecognition.framework keretrendszerben találtak rá a betűtípusra.

Illetve betűtípusokra, mert ez a beolvasás kettőt is igényel. Az egyik a Scancardium, melyet akkor használja az Apple, amikor kódokat ismer fel vagy olvas be, a másik pedig a Spendcardium, mely a bankkártya adatok tárolásánál segít.

Rájöttek azonban, hogy a beolvasáshoz a jó betűtípus önmagában még kevés, a körülötte lévő téglalap szöveghez képesti mérete is szükséges.

Ez a kettő viszont már lehetővé teszi, hogy olyan ajándékkártyát készítsenek, amit iOS vagy macOS eszköz be tud olvasni.

A fejlesztők számára ez azért lehet hasznos, mert az iTunes beváltási felületén olyan kódokat is be lehet váltani, amikkel a fejlesztők ajándékozzák az alkalmazásaikat.

Amennyiben jobban érdekelnek a technikai részletek, javaslom, hogy nézz az eredeti cikkre, érdekes, hogy milyen úton jöttek rá az Apple beolvasási módszerére.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!