Az Apple is belekóstol az 5G-be

Az Apple engedélyt kapott az FCC-től, hogy tesztelhessék a következő generációs 5G technológiát.

A kérelmet májusban adták le, melyben felhatalmazást kértek, hogy milliméteres hullámsávokon tesztelhessék a vezeték nélküli technológiát. Ez a sávszélesség akár 10Gb/s sebességet engedélyezhet, de a láthatóság egyelőre problémás, ami sűrűn lakott területeken nem szerencsés.

Az Apple 12 hónapos időszakra kapott kísérleti engedélyt, melynek során két saját létesítmény közt fognak biztonságosan sugározni. A kísérlet helyszíne a kaliforniai Cupertino lesz.

Korábban már más cégek is, többek közt a Google, a Facebook és a T-Mobile is hasonló jellegű kísérletezésbe kezdtek. Az Apple 28 GHz-es és 39 GHz-es sávon folytatja kísérletét, melyek az FCC által tavaly megnyitott sávok közé tartoznak.

Egyelőre nem tiszta, miért vágott bele az Apple az 5G technológia vizsgálatába. Lehet, hogy későbbi iPhone modelleket szeretnének előkészíteni, hogy támogassák az 5G-t, de az is előfordulhat, hogy egészen más terveik vannak. A 28GHz-es sávot kifejezetten műholdas átvitelre nyitották, ami szintén egy olyan terület, ami mostanában foglalkoztatja az Apple-t.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!