Az Apple hivatalosan is bejelentette a HomePod hangszórót

Már régóta szóltak a pletykák egy Siri okos hangszóróról, és a mai WWDC megnyitó eseményén az Apple végre hivatalosan is bejelentette azt. A hangszóró neve HomePod lett, és Tim Cook szerint újradefiniálja az otthoni zenehallgatás élményét, ahogy annak idején az iPad is tette a táblagépekkel.

A terméket Phil Schiller mutatta be, aki elmondta, hogy az Apple más cégek, például a Sonos és az Amazon próbálkozásait is alapul vette, mikor a hangszórót létrehozták. Schiller szerint egy sikeres okos hangszóró képes egy egész házat felpezsdíteni, kiváló térérzékkel rendelkezik, és mindemellett igazi „zenetudós”.

A HomePod 7 darab beépített magas-frekvenciás hangszórót tartalmaz, egy 4 colos, Apple által tervezett mélynyomót illetve az Apple A8-as jelzésű processzorát. Az eszköz egészen helytakarékos, magassága épphogy 7 hüvely alatt van. Schiller szerint mérete és különleges térérzéke az, ami megkülönbözteti vetélytársaitól.

A HomePod képes érzékelni, hol helyezkedik el egy helységben, és pillanatok alatt optimalizálja a hangerősséget a kifogástalan zenei élmény érdekében. Ezen kívül a 6 darab, fejlett visszhangszűrő technológiával rendelkező mikrofonnak köszönhetően még a szoba másik végéből is képes megérteni felhasználóját, akkor is, ha épp hangos zene szól. Ha egynél több hangszórót veszünk, képesek felismerni egymás jelenlétét és együttműködni a még tökéletesebb hangzásért.

A HomePod hengeres, hálós dizájnnal rendelkezik, tetején pedig fény villan fel a „Hey Siri” parancs elhangzásakor. Schiller elmondása szerint az asszisztenst fejlesztő csapat serényen dolgozik rajta, hogy Siri minden zenével kapcsolatos kérdésre választ tudjon adni, többek közt arra is, hogy épp ki játszik egy adott hangszeren az aktuális zeneszámban. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy más szolgáltatások, mint például a Spotify is bele lesznek-e táplálva.

A HomePod ezen kívül HomeKit támogatással is rendelkezik, így otthoni asszisztensként is használhatjuk. Ez lehetővé teszi, hogy távolról is irányítsd otthoni okoseszközeid.

Számtalan hasznos funkció került bele, többek közt zene, hírek, mértékegység-váltó, üzenetek, emlékeztetők, podcastok, időzítő, fordító, tőzsde, általános ismeretek, időjárás, közlekedés és sport, továbbá az intelligens otthonokat is képes irányítani, például fel- és lekapcsolja a világítást és elhúzza a redőnyt.

Ami az adatvédelmet illeti, az Apple biztosította a közönséget, hogy a hangszóró csak akkor „figyel”, mikor a „Hey Siri” felkiáltás elhangzik, és akkor is csak névtelen azonosítót küld az Apple szerverére.

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában már decembertől megkezdődik a kiszállítás, a világ többi részén pedig csak jövőre. A HomePod fehér és asztroszürke színekben érkezik majd és 349 dollárba fog kerülni.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!