Az Apple dolgozik a kéretlen naptármeghívók problémáján

Gondolom már te is találkoztál ezzel a csodával:

Roppant zavaró és meg kell nyitni hozzá a Naptár alkalmazást, majd ott a Meghívókat és csak ott lehet elutasítani a meghívást:

Pánikra azonban semmi ok. Az iMore-tól Rene Ritchie írt az Apple egyik szóvivőjének, aki elárulta, hogy az Apple-nél tudnak a hibáról és hamarosan orvosolva lesz:

”Sajnáljuk, hogy felhasználóink egy része kéretlen naptármeghívókat kapnak. Aktívan dolgozunk a probléma megoldásán a küldők azonosításával és blokkolásával.”

A kéretlen naptármeghívó nem újdonság, de az elmúlt 2 hétben sokkal gyakoribbá váltak. Volt olyan nap, amikor 3-at is kaptam.

Veled mi a helyzet? Te kaptál már kéretlen naptármeghívót?

6 hozzászólás
TigerCat-hu
2016. 12. 02. @ 08:48
TigerCat-hu képe

Nem, még nem kaptam.

Titi
2016. 12. 02. @ 09:20
Titi képe

Hol lehet elkapni?

A hun
2016. 12. 02. @ 10:18
A hun képe

...a kínai néphadsereg honlapján...

PS: ...de az is lehet, hogy koreai, esetleg japán, számomra mindig is olyan egyformák voltak ezek az írásjelek...

fusionfan
2016. 12. 02. @ 11:20
fusionfan képe

Én kaptam párat. A megoldás az volt hogy icloud-ban átállítja az ember hogy a meghívókat e-mailben kapja és ne az appba, az e-mailek közül meg kiszedi a spam filter. Mivel amúgy soha senki nem küld in-app invite-ot ezért sok vizet nem zavar. Egyébként elképesztő az apple naivitása hogy nem gondoltak rá hogy ezt spamre is lehet használni. A nagyon egyszerű megoldás az lenne ha lenne olyan opció hogy invite-ot csak contact küldhet.

Silco
2016. 12. 02. @ 23:30

Idén vagy 4-et is kaptam nemrég. Csodálkoztam is rajta, hogy idegenek ilyet küldhetnek. Azt gondoltam, hogy valahogy megszerezték az email címem és úgy tudták elküldeni. Nem rémlik, hogy tavaly jött volna ilyen.

Vikitorony
2016. 12. 04. @ 13:22

Én kettőt kaptam, de a második után kikapcsoltam az iCloud-os címnél a naptár szinkronizálását, úgysem azt használom. Az én esetemben ennyivel sikerült rövidre zárni ezt a spam forrást.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!