Áprilistól minden új alkalmazásnak az iOS 11 SDK-val kell készülnie

Az Apple bejelentette, hogy áprilistól megszorításokat végeznek az App Store ellenőrzésében.

Az Apple a tegnapi nap során levélben értesítette a fejlesztőket, hogy 2018 áprilisától minden új alkalmazást az iOS 11 SDK-val kell fordítani, melyet az Xcode 9-ben találhatnak meg.

Emellett az Apple azt is kérte a fejlesztőktől, hogy új alkalmazásuk támogassa az iPhone X-et és annak Super Retina kijelzőjét.

Frissítsd Xcode-od a legújabb kiadásra, a Mac App Store-ból elérhető Xcode 9-re, mely tartalmazza az iOS 11 SDK-t, és készítsd el alkalmazásodat. 2018 áprilisától az összes új App Store-ba küldött alkalmazásnak az iOS 11 SDK-val kell készülnie. Ráadásul az összes új, iPhone-ra készült alkalmazásnak (beleértve az univerzális alkalmazásokat is) támogatnia kell az iPhone X Super Retina kijelzőjét.

Az Apple emellett arra is ösztönözte a fejlesztőket, hogy támogassák a legutóbbi iOS-ek funkcióit, mint a Core ML-t, ARKitet, új kamera API-kat, kiterjesztett Siri parancskészleteket stb.

A már App Store-ban lévő alkalmazások frissíthetőek lesznek április után is korábbi SDK használatával, a fenti korlátozás csak az új alkalmazásokra vonatkozik. Persze ez is csak idő kérdése és az Apple hamarosan a már meglévő alkalmazásoknál is meg fogja követelni az iOS 11 támogatását.

Idén a bolondok napja az Apple Watch alkalmazások fejlesztőinek is izgalmas lesz, ahogy arról már tavaly novemberben is beszámoltunk, mert az Apple felszámol a nem natív (watchOS 1) Apple Watch alkalmazásokkal.

1 hozzászólás
Xcode
2018. 02. 16. @ 08:50
Xcode képe

B@sszák meg az erőltetésüket!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!