Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3

Az Apple ma este bemutatta az Apple Watch Series 3-at, mely végre függetlenné teszi az órát a telefonodtól opcionális LTE támogatásának köszönhetően.

Nézzük végig a legizgalmasabb hardveres újdonságokat!

Barométer

A már megszokott gyorsulásérzékelő, giroszkóp és GPS mellé befutott az utolsó érzékelő az iPhone-ból, a magasságmérő, más néven barométer.

Ez lehetővé teszi, hogy még pontosabban mérje az óra az elégetett kalóriákat, hiszen síelés vagy biciklizés közben nem mindegy, hogy hány méterrel vagy a tenger felett.

LTE

Most leszünk hirtelen mind szomorúak. A piros digitális koronával felszerelt LTE-s modellek itthon nem lesznek elérhetőek, így a cikk bevezetőjében beharangozott jóságokra még várni kell.

Ennek ellenére érdemes megemlíteni az opcionálisan LTE-vel is rendelhető Series 3 modellt, hiszen az igazából az Apple Watch következő lépcsője.

Az LTE-nek köszönhetően az Apple Watch használható telefonként, az alkalmazások hozzáférnek a világhálóhoz és navigálhatsz is a telefonod nélkül. Így az Apple Watch majdnem képes kiváltani az iPhone-od, amikor strandra mész vagy edzeni és nincs szükséged a telefonod teljes funkcionalitására.

Hova tűnt a rozsdamentes acél és kerámia?

Sajnos mivel az LTE-s modellek itthon nem rendelhetőek és minden rozsdamentes acél vagy kerámia Apple Watch Series 3 rendelkezik LTE támogatással, ezek a modellek itthon nem rendelhetőek. Csak az alumínium változatok.

Az alu változatok rendelhetőek sima és Nike+ kiadásban.

Új szíjak

Megjelent egy új szíjkategória, amire az Apple magyar oldala “Sportpánt” néven hivatkozik.

Ez ugyanúgy 17990 forintba kerül, mint a szőtt műanyag vagy a már meglévő sportszíj, tehát egy jó belépőszíj lehet sokak számára.

Az új sportpánt vakusárga, fahéjnarancs, neorózsaszín, éjkék, fekete, kagylófehér, sötét olívazöld és rózsakvarc színben lesz elérhető.

Természetesen a már meglévő szíjak közt is feltűntek ezek a színek.

Új alumínium szín

Az új arany Apple Watch egy kicsit sötétebb arany, mint elődje. Fotóról kicsit nehéz ezt megállapítani, de a korábbi sima arany és a rózsaarany között félúton helyezkedik el. Az előző színek összehasonlítási alapul:

Teljesítmény és akkumulátor üzemidő

Az új Apple Watch jobb Wi-Fi és Bluetooth csipet kapott, melynek neve Apple W2, valamint egy villámgyors két magos Apple S3-as csipet, ami 70%-kal gyorsabb, mint elődje.

A gyorsabb teljesítmény nem ment az akkumulátor üzemidő kárára, az új modell ugyanúgy 18 óra használatot bír, mint elődjei.

Árazás

Az Apple Watch hazai árazása egyszerű, mert csak a két méretre kell figyelni. A 38 mm-es változat 119990 forintba kerül, a 42-es pedig 129990-be.

Neked hogy tetszik az új Apple Watch Series 3?

6 hozzászólás
santhasz
2017. 09. 13. @ 08:48

A barométer az légnyomásmérő nem pedig magasságmérő!!

Rotstewart
2017. 09. 13. @ 09:23
Rotstewart képe

Nem mintha érintene, de mért nem lesz Magyarországon LTE-s? Orbán miatt?

Nagy Konstantin
2017. 09. 13. @ 09:53
Nagy Konstantin képe

@santhasz az Apple oldala is így hivatkozik rá: https://www.apple.com/hu/apple-watch-series-3/

@Rotstewart az Apple-nek meg kell állapodnia a szolgáltatókkal, mint anno az iPhone bemutatásakor. Ha tippelni kéne, szerintem a Series 4-gyel jön majd Magyarországra is az LTE-s óra.

santhasz
2017. 09. 13. @ 10:06

Nem a magasságmérővel van a bajom, hanem a "barométer" szóhasználattal! A Magasságmérő "Altimeter", a légnyomásmérő a "Barometer".

Vagyis az eredeti szöveg: "And an altimeter tracks elevation during your hilliest rides and highest climbs." https://www.apple.com/apple-watch-series-3/#sports-watch ott is a "GPS and altimeter. See how far and high you go." fejezetben!

Rotstewart
2017. 09. 13. @ 10:10
Rotstewart képe

ok és ha valaki kintről hoz egy lte-s órát, akkor mi van?

Nagy Konstantin
2017. 09. 13. @ 10:10
Nagy Konstantin képe

@santhasz https://www.apple.com/hu/watch/compare/ itt "Barometrikus magasságmérő" a megnevezése.

Az iPhone 6 óta minden iPhone-ban (kivétel SE) a magasságmérésre barométert használ az Apple, így nyilván az órában is légnyomásmérővel határozzák meg a tenger feletti magasságod.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!