Apple TV 4K

Apple TV 4K

Az Apple TV idén végre megkapta 2015 óta várt frissítését: az Apple mai médiaeseményén bejelentésre került az Apple TV 4K.

Az új modell képminőség és teljesítmény terén is üdítő változást hoz.

A HDR (High Dynamic Range) technológia és a 4K felbontás jóvoltából az Apple TV 4K sokkal élesebb képet és változatosabb színvilágot tár a szemeink elé, négyszer annyi képpont használatával. A HD a Dolby Vision és a HDR10 formátumok támogatását jelenti, a 4K pedig a korábbi 1080p-t @2x retina módban.

A képminőség jelentős javulása ellenére a 4K HDR filmek ára ugyanaz marad az iTunes Store-ban, mint HD változatuké, illetve ha a korábban megvásárolt tartalmak közül valamelyik elérhetővé válik HDR minőségben, automatikusan frissül majd a könyvtáradban.

Az Apple TV 4K-ban az iPad Pro-hoz hasonlóan A10X Fusion processzor található, ami akár kétszeresére növelheti a CPU, és négyszeresére a GPU teljesítményét elődjéhez képest. Az új csip sokkal teljesebb játékélményt képes nyújtani, hiszen rengeteg játék már 4k-ban is elérhető.

Megújultak a csatlakozók is: a korábbi 10/100 Mbps-os Ethernet csatlakozó helyett az Apple TV 4K dobozán már Gigabites található, a hátlapról pedig eltűnt a szervizeléshez használható USB-C port.

Az Apple TV mellett a Siri Remote is frissült. A távirányító új menü gombot kapott, ami az érintőfelület síkjába simul. Azt egyelőre nem lehet tudni, valódi-e a gomb, vagy csak haptikus visszajelzést ad, mint az iPhone 7 és 8 főgombja.

Az Apple TV 4K 32 GB-os változatát 62 990 ft-ért, a 64 GB-os pedig 69 990 ft-ért lehet megrendelni szeptember 15-től.

2 hozzászólás
j2smith
2017. 09. 18. @ 20:22
j2smith képe

Ettől még a G.I. Jane szar film marad....Parasztvakítás....

Rotstewart
2017. 10. 10. @ 13:22
Rotstewart képe

... hát aki ezért ennyit fizet, amikor megyed áron is mindez elérhető... az meg is érdemli... pláne, hogy a tv az meg tök mindegy, milyen. Kéne egy Apple TV 5k 50 coll. Akkor jó, beépítve egy minimum ilyen tuner. Összehangolás a többi Apple eszközzel.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!