szerző: alfabazsi | 2015 február 23. @ 13:10

HETI AKCIÓ az iSamurai WestEnd-ben – iPhone 5 bekapcsoló gomb csere 4990 Ft 1órán belül

Ha hétfő akkor heti akció, ezen a héten egy egyre inkább aktuális hibajelenség szervizelésére lesz akciónk, ami nem más, mint az iPhone 5 bekapcsoló gomb csere, vagy más néven power gomb csere. Akciós ára vasárnapig 4990 Ft és egy röpke óra alatt helyre…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Apple akkumulátor szabadalom: út az LTE felé

13 hozzászólás

Két oka is van annak, hogy az Apple az iPhone 4S-be nem került bele az LTE támogatás. Egyrészt az LTE chipek olyan nagyok, hogy valószínűleg nem is férnének be az iPhone 4S házába, másrészt a technológia annyi energiát fogyaszt, hogy a jelenleg sem túl acélos akkumulátor üzemidő is jelentősen lecsökkenne a használatával. Egy nemrég felfedezett Apple szabadalom alapján azonban úgy tűnik, hogy az utóbbi probléma lassan megoldódhat, Cupertinoban ugyanis az akkumulátorok elhelyezésének a forradalmasításán dolgoznak. A jövő akkumulátorai vékonyabbak és hatékonyabbak lehetnek, megnyitva ezzel az utat végre az LTE technológia előtt. 

Az új megoldás nem csak az iOS eszközökben, de akár a MacBook gépekben is alkalmazható lesz a különböző méretű elektróda lapoknak köszönhetően. Ráadásul a jövő akkumulátorainak nem kell feltétlenül téglalap alakúnak lenniük. Ez komoly előny lehet például az iPhone tervezésénél, egy L-alakú akkumulátor ugyanis sokkal jobban illeszkedne a telefon alkatrészeihez. 

A szabadalmat a Patently Apple fedezte fel, ami több különböző formájú és méretű akkumulátort mutat be. Az egyik, ami a fenti képen látható, azt mutatja, hogy az új technológiával készült akkumulátor hogyan tudna hozzáilleszkedni például az iPad keretéhez, és ezzel szabadon hagyhatná az eszköz középső részét a többi alkatrésznek. 

Ezzel nemcsak az akkumulátor üzemidejét lehetne növelni, de vékonyabb és könnyebb eszközöket lehetne gyártani. Reméljük az idén bemutatásra kerülő iOS eszközök és MacBook gépek akkumulátorai, már így készülhetnek. 

Ezt gondolták mások

Oldalak száma: 1
Ulkesh képe
Ulkesh
mondta:
#1 - 2012. január 24. @ 23:32

"Egyrészt az LTE chipek olyan nagyok, hogy valószínűleg nem is férnének be az iPhone 4S házába, másrészt a technológia annyi energiát fogyaszt, hogy a jelenleg sem túl acélos akkumulátor üzemidő is jelentősen lecsökkenne a használatával."

Fals duma, a Nokia be tudta építeni a Lumia 800/900-ba? A Samsung a Galaxy S II LTE-be? A Motorola a Razr-be?

llaszlo képe
llaszlo
mondta:
#2 - 2012. január 24. @ 23:54

És mi értelme volt beépíteni ha kb sehol sem lehet használni normálisan?
Csak jobban merül tőle a teló. Annak meg nem sok értelme.

Ulkesh képe
Ulkesh
mondta:
#3 - 2012. január 25. @ 00:02

Már miért ne lehetne használni normálisan?

busman001 képe
busman001
mondta:
#4 - 2012. január 25. @ 00:33

egyszer csak el kell kezdeni beépíteni a telefonokba. Amerikába mutatta be a 900-ast a nokia, de a motorola már korábban is csinált lte-s telefont. Kaliforniában már rég nem a 3g-re feszülnek az emberek:)

tibor73 képe
tibor73
mondta:
#5 - 2012. január 25. @ 00:57

Tényleg senki sem hallott még róla, hogy a LiPol akkumulátorokban már a megjelenésükkor az volt a legnagyobb újítás, a nagyobb energiasűrűségen kívül persze, hogy olyan formára tudod alakítani amilyenre akarod?
Az más kérdés hogy a gyártók ezt egyenlőre nem használják ki...

tibor73 képe
tibor73
mondta:
#6 - 2012. január 25. @ 01:00

...persze bizonyos határokon belül...
Tehát igen, akár lehetne olyan burkolatot is gyártani, ami maga az akku, bár azt nem tudom hogy a szabad forma milyen vastagságot/ vagy inkább vékonyságot enged.

trumi
mondta:
#7 - 2012. január 25. @ 01:42

"A kutatások szerint ugyanis a tankönyvek ára legalább 33-35%-kal nő, amíg a szerzőktől és kiadóktól a nagykereskedőkön át eljut a könyvesboltokba. Ezeket a plusz költségeket meg lehet spórolni, így nem csak a könyvek ára vihető lejjebb, de a szerzők is nagyobb árréssel értékesíthetnek."

Baromira tetszik a dolog, de hadd legyek széleslátókörű: És egyébként a kiadók miből fognak megélni, ha ebből nem? Nem abszolút értelemben értendő a kérdés.

trumi
mondta:
#8 - 2012. január 25. @ 01:42

Hehe, rossz cikk alá írtam a kommentet. :D

llaszlo képe
llaszlo
mondta:
#9 - 2012. január 25. @ 01:58

@Ulkesh mondta:
Mondjuk, mert még nincs hálózat? Csak valami csökevényes valami. Ami persze majd kiépül csak kb még semmi sem indokolta komolyan, hogy az apple beépítse a telefonjába. Idén meg már benne lesz.

Foreign3r
mondta:
#10 - 2012. január 25. @ 14:58

Sziasztok,

Munkám miatt eléggé sokat (évi 4-5 alkalommal) járok az USA-ban. A legtöbbször már annak is örülünk, ha van rendes 3G... Sokkal xarabb a helyzet, mint nálunk. Azt gondolom, ezért nem nagyon hisztiztek eddig az LTE-ért...

Titi képe
Titi
mondta:
#11 - 2012. január 25. @ 17:32

De jó, hogy a wikin kell megnéznem, mi az LTE :)))

iHope képe
iHope
mondta:
#12 - 2012. január 25. @ 17:39

Titi ezzel nem vagy egyedül :D

aston9k
mondta:
#13 - 2012. január 25. @ 21:26

Titi, iHope: +1!!!
(megnéztem, tul. képp. 3G++, pre4G)

Oldalak száma: 1

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!

Felhasználónév
Jelszó
Megjegyezzem?
Lásson mindenki?
 
Kiemelt hirdetések
Hírek kategóriánként
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)