Alumínium-házas iPhone 8 tervrajz érkezett

Újabb iPhone 8 tervrajz látott napvilágot Sonny Dickson jóvoltából Twitteren.

A képen egy függőleges elrendezésű kétkamerás rendszer, és egy hátlapi ujjlenyomat-olvasó helye látható. Valószínűleg az egyik prototípus tervrajza, amiket az Apple idén tesztel.

Bloomberg állítása szerint az egyik prototípus egyszerűsített külsővel, üveg helyett alumínium hátlappal és nagyobb méretekkel rendelkezik.

Ez a leírás tökéletesen passzol a képen látható készülékre, persze az korántsem biztos, hogy az Apple ezt a dizájnt választja.

„Az Apple beszállítói eddig sem voltak megbízhatók az erősen hajlított üveg nagy tételű gyártásában, így előfordulhat, hogy a cég inkább visszafogottabb görbületre szorítkozik” – tette hozzá.

A prototípus 149,5 mm magas és 72,5 mm széles. Ha az Apple ennél a verziónál marad, az iPhone 7 méreteihez viszonyítva, melynek magassága csupán 138,3 mm, szélessége pedig 67,1 mm, az iPhone 8 nagyobb lesz, mint egy átlagos 4,7” átmérőjű telefon.

Míg a függőleges kétkamerás rendszer belefér egy csúcskategóriás Apple készülékről alkotott elképzeléseinkbe, az még mindig nem tiszta, hogy az ujjlenyomat-olvasó végül a kijelző alatt, a hátlapon, esetleg máshol helyezkedik majd el. Ahogy azt Timothy Arcuri, a Cowen and Company elemzője múlt héten megemlítette, az Apple gazdasági problémákba ütközött a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó gyártásának folyamán.

Az is lehet, hogy a kör alakú kivágás a logó alatt igazából nem is az ujjlenyomat-olvasó helye, hanem a KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo által említett vezeték nélküli töltést szolgálja, így kiküszöbölve az alumínium házból adódó esetleges problémákat.

A ház oldalán a szokásos nyílások találhatók a hangerőszabályzó, SIM kártya tartó, Lightning csatlakozó, hangszórónyílás, illetve a mikrofonnyílás számára. Ha valaki esetleg még reménykedett a jack-csatlakozó nagy visszatérésében, lemondhat róla, ugyanis az iPhone 8 egyik előzetes tervrajzán sem szerepel.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!