A teljesítményre koncentrálnának az idei új iOS és macOS frissítések?

Az Apple állítólag eltolt pár funkciót, azért, hogy idén stabilabb és gyorsabb iOS-t és macOS-t készítsenek.

Minden évben reménykedünk, hogy az Apple végre olyan operációs rendszert fog csinálni, ami a régi eszközöket gyorsabbá teszi és közben új funkciókat is hoz. Az Apple néha meg is ígérte, hogy ez fog történni, legutóbb az iOS világban az iOS 9-nél, de valahogy sosem sikerül nekik.

Most Ina Fried, az Axios vezető technológiai tudósítója, azt állítja, hogy az Apple komolyan veszi az optimalizálást és a 2018 őszén érkező iOS 12 és macOS 10.14 kevesebb funkciót kap, mint ahogy azt eddig az Apple tervezte.

Jelentése szerint az Apple szoftveres csapatának vezetője, Craig Federihi januárban valamikor tartott egy meetinget, ahol átalakították idei ütemtervüket.

Fried szerint sok iOS 12 funkció 2019-re lett tolva, többek közt egy frissített kezdőképernyő, egy új CarPlay felület, egy átalakított Mail alkalmazás, valamint a Fotók/Kamera alkalmazás ráncfelvarrása.

Ezen funkciók elhagyása lehetővé teszi az Apple számára, hogy az iOS 12 a stabilitásra és a hibajavításra koncentrálhasson. A frissítés ha minden jól megy, ennek ellenére azért az Egészség alkalmazás, az ARKit és a korlátozások tekintetében hozni fog új funkciókat.

Mark Gurman, a Bloomber News-tól azzal egészítette ki Fried cikkét, hogy hozzátette: az Apple ugyanígy döntött a macOS kapcsán is.

Gurman forrásai szerint az Apple szoftveres csapatának vezetője, Craig Federighi úgy döntött, hogy idén visszafogják az iOS és macOS újításokat, viszont a tvOS-t és a watchOS-t nem variálják.

A tvOS és watchOS kapcsán jelentősen kisebb a felhasználói elégedetlenség, mint az iOS és a macOS esetén, ezzel abszolút megmagyarázható Federighi állítólagos döntése.

Gurman szerint a Fotók alkalmazás fog kapni új funkciókat 2018-ban, annak ellenére, hogy a teljes vérfrissítés 2019-re tolódik.

Abban viszont Gurman és Fried is egyetért, hogy a Marzipan projekt továbbra is folytatódik az Apple mérnökei által.

Tavaly decemberben írtunk róla, hogy az Apple azon dolgozik, hogy az iOS 12 és a macOS 10.14 képes legyen ugyanazokat az alkalmazásokat futtatni egy új keretrendszer segítségével. Ezt a projektet az Apple-ön belül állítólag Marzipan néven hívják. Na, ez továbbra is változatlanul érkezik 2018-ban.

Te örülsz neki, hogy az Apple kevesebb iOS és macOS funkciót fog kiadni idén és inkább a stabilitásra/hibajavításra koncentrálnak?

1 hozzászólás
Appleboy
2018. 02. 04. @ 17:30
Appleboy képe

Ezzel teljesen egyetértek :-) kicsit erre is kell fókuszálniv végre. Mindamellett jöhetne végre egy normális dark mode is mindegyik rendszerbe. Legalább ennyi perszonalizálási lehetőség legyen már :-)

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!