A nano történet

"Hihetetlen, hogy a nano egyáltalán megjelent. A nano története kb. kilenc hónapja kezdődött, amikor Steve Jobs és csapata összegyűlt, hogy az iPod Minit vegyék nagyítójuk alá és kiderítsék tudnak-e annál jobbat készíteni. Legtöbbek szerint ez a döntés akkoriban nem tünt volna helyesnek. Az iPod Mini a világ legkeresettebb mp3 lejátszója volt, amelyet az Apple mindössze 11 hónappal azelőtt mutatott be. "Nem sok vállalat elég bátor ahhoz, hogy lecserélje a legsikeresebb termékét" említette Van Baker, a Gartner piaci elemzője. Az Apple esetében éppen erről van szó, ráadásul mindezt a nagy, évvégi vásárlás előtt követte el.
...
A felhasználók mindig kisebb és kisebb termékeket szeretnének látni, de az nem annyira egyszerű feladat. Bár a nano külseje nagyon hasonlít az iPodhoz, a belseje teljesen újra lett tervezve, amely nagyon bonyolult mérnöki feladat volt. A korábbi iPod-okban (a shuffle kivételével) miniatűr merevlemez található, de a nanoban egy flash alapú tároló lapul. A kijelző szintén teljesen új típusú. Ráadásul mivel a kijelző kisebb mint elődei, élesebbnek kell lennie, hogy olvasható maradjon. A végén a kijelzp annyira jól sikerült, hogy a szöveg könnyebben olvasható rajta, mint a korábbi Minin.

Ezek persze csak az egyértelmű dolgok. A kattintó tárcsát teljesen újra kellett tervezni, hogy beleférhessen a nano 6,9 mm-es házába. Ugyanez vonatkozik az akksira és a különböző beépített processzorokra. Phil Schiller elmondása szerint az Apple kihasználja a nanoban található legkisebb helyet is. Az egész egy kirakós játékhoz hasonlít, amelyben mindennek a megfelelő sorrendben passzolnia kell egymáshoz. A nano tűrései felülmúlják bármely korábbi Apple termék elvárásait."

Minderről bővebben a következő Time cikkben olvashattok:
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1103572,00.html
0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!