A méret is számít: Amerikában tarolnak a nagy kijelzős iPhone-ok

A kínai piacról már tudtuk, hogy a méreteset kedveli, de a CIRP elemzői szerint újabban az amerikai vásárlóközönség is rákapott a nagy kijelzős telefonokra.

Az Apple ugyan nem szokta modellre bontva megosztani eladási számait, a CIRP (Computer Intelligence Research Partners) azonban saját számításai alapján arra jutott, hogy az újabb iPhone modellek már sokkal nagyobb részét teszik ki az Amerikában jelenleg használatban lévő iPhone készülékeknek, mint a régebbiek.

A felmérési eredmények szerint 48 millió amerikai használ iPhone 7-et vagy 7 Plus-t, 47 millióan iPhone 6s vagy 6s Plus tulajdonosai, és 39 millió felhasználó rendelkezik iPhone 6 vagy 6 Plus modellel.

Ami a kisebb kijelzőjű telefonokat illeti, az iPhone 5, 5c és 5s modellek szinte elvesznek a táblázatban, és míg az iPhone SE az elmúlt évben kiharcolta magának a felhasználók 6%-át, a nagyobb kijelzővel rendelkező iPhone-ok továbbra is számottevő fölényben vannak.

Legjobban az 5,5 colos kijelző hódít a tavalyi számokhoz képest: 9%-os növekedést követően most már az amerikai iPhone felhasználók 38%-a, azaz 53 millió fő használ iPhone 6 Plus-t, iPhone 6s Plus-t vagy iPhone 7 Plus-t.

Az 5,8 hüvelykes iPhone 8 várhatóan rátesz majd egy lapáttal a kijelzőméret-lázra megújult, hosszúkásabb képarányával és teljes előlapi kijelzőjével.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!