A béta vonaton nincsen fék

Hétfő este megjelent az iOS 12, a watchOS 5 és a tvOS 12, majd kedd este befutottak a .1-es béták a fejlesztőkhöz. Történt valami izgalmas ezekben?

A válasz egyértelműen IGEN! Az iOS 12.1 első bétája ugyanis visszahozza a csoportos FaceTimes hívásokat, a rendszerben rejlő kód pedig felfedi, hogy idén ősszel érkezik egy Face ID-s iPad, melyen fektetett módban is működni fog az arcfelismerés!

Steven Troughton-Smith felfedezte, hogy az iOS 12.1 első bétája kezeli majd az olyan MFi játék kontrollereket, melyeknek kattintható a hüvelykujjal irányítható botja. Ennél azonban talán izgalmasabb az átlagfelhasználóknak, hogy a Face ID-t fektetett módban is lehet majd használni. Emellett azt is megemlítette, hogy az iOS 12.1 sokkal jobban figyel arra, hogy van-e csatlakoztatva kijelző az eszközhöz. Szerinte ez a korábbi USB-C pletykákkal állhat kapcsolatban.

Arra viszont figyelmeztet mindenkit, hogy nem egy olyan újításról van szó, aminek az iPhone X/S/R tulajok is örülhetnek, külön hardver kell a funkció támogatásához.

Guilherme Rambo is belenézett az új iOS bétába és megtalálta az új iPadek nevét a kódban: “iPad2018Fall”, vagyis 2018 őszi iPad.

Rambo másik nagy találata pedig az volt, hogy iOS 12.1-től feltehetően pedig szinkronizálva lesznek a Memoji karakterek az iCloudban.

A watchOS 5.1 valószínűleg javítani fogja a Tevékenység alkalmazásban hibásan jóváírt/nem jóváírt eredményeket, amit sokan tapasztaltak a watchOS 5 telepítése után.

Feltételezhető, hogy ezek a .1-es rendszerek valamikor októberben érkeznek az új iPadek bemutatása után, szóval egy rövid béta időszakra készülhetünk.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!