7 óráig bírja az Apple Watch Series 3 LTE zenehallgatással

Ha az iPhone-od nélkül elindulsz és az Apple Music-ot hallgatod az Apple Watch Series 3 okosórád LTE-s változatán, akár 7 óráig is élvezheted a 32 kbps AAC-t.

A héten megjelent watchOS 4.1 lehetővé teszi az LTE streamelés lehetőségét az új Apple Watch Series 3 számára. Így az iCloud zenekönyvtár mellett az Apple Music teljes kínálata, a Beats 1 rádió és a többi rádió is hallgatható, iPhone nélkül.

Ez azonban meríti a kicsi óra még kisebb akkumulátorát. Az Apple elárulta, hogy nagyjából 7 órás üzemidőre lehet számítani, ha az órát használjuk streamre.

1 érdekes tény, hogy ilyenkor az óra csak 32 kbps AAC-ket tölt le, szóval az Apple rendesen tömöríti a zenét, hogy az óra keveset töltsön le és jobban bírja. Így sikerült elérniük azt, hogy csak 3 órát bukik egy Apple Watch felhasználó az üzemidőből, ha a streamet választja az eszköz helyi tárán lévő zene helyett.

A rádióhallgatás kicsit jobban meríti az Apple Watch Series 3-at, akkor csak 5 óráig bírja az óra. Mivel az “élő adás”, így kevésbé tud az Apple tömöríteni és optimalizálni.

Persze a legtöbben sportoláskor mennek telefon nélkül, amikor is futnak/bicikliznek. Ekkor azonban a GPS is aktív az órában. Ha a GPS aktív és LTE-n keresztül még Apple Music-ot is streamel az óra, akkor az üzemidő 3 órára esik vissza. Ez 1 órával kevesebb, mint LTE streaming nélkül.

Az Apple által megadott üzemidő-becslések persze a jelerősségtől, az akkumulátor állapotától, futó alkalmazásoktól, beállításoktól és a hálózattól függően változhatnak.

Mielőtt elszörnyülködnél, hogy csak ennyit bír az óra, emlékezz vissza, hogy az első iPod csak 10 óra zenelejátszásra volt képes. És az Apple Watch elfér a csuklódon is.

1 hozzászólás
Rotstewart
2017. 11. 03. @ 15:23
Rotstewart képe

..én a 32 kbps-en szörnyülködök, az kb. egy 50 éves Sokol rádió színvonala, ha valaki még emlékszik rá... most ez komoly? Múltkor beszélgettünk itt róla, hogy az itunes internet rádiólistában már minden stílusban van 4-5 320-as adó... az már mondjuk hallgatható...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!